Breaking news

books
A

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς αποτελεί έναν εξαιρετικό λόγο, καθώς η ευχέρεια στις ξένες γλώσσες προσθέτει ένα σημαντικό εργαλείο στο βιογραφικό κάποιου.

Για όσους εργάζονται σε διεθνείς επιχειρήσεις, στην κυβέρνηση ή κάνουν δουλειά που χρειάζεται να ταξιδεύουν, η γνώση μιας επιπλέον γλώσσας είναι απαραίτητη ικανότητα. Είναι κάτι που θα σας βάλει άλματα πέρα ​​από έναν παρόμοιο υποψήφιο που δεν μιλάει άλλη γλώσσα, φέρνοντάς σας όλο και πιο κοντά στη δουλειά που έχετε θέσει στο στόχαστρό σας.

Ανεξαρτήτως όμως του σκοπού που τις μαθαίνετε, αυτές οι γλώσσες θα σας ωφελήσουν σύμφωνα με το telc.net.

Mandarin - Κινέζικα

Η Κίνα δεν είναι μόνο η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, είναι επίσης αναμφισβήτητα η πιο ζωντανή οικονομία στον κόσμο. Το ΑΕΠ της έχει ήδη ξεπεράσει αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών και οι βιομηχανίες στην Κίνα καινοτομούν σε τομείς όπως η ρομποτική η γενετική και η μεταποίηση.

Ο ταχύτερος υπολογιστής στον κόσμο υπάρχει στην Κίνα, καθώς και πολλές από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες τεχνολογίας. Ενώ άλλες διάλεκτοι της κινεζικής γλώσσας, όπως η καντονέζικη, είναι πολύ δημοφιλείς, τα Mandarin είναι η επίσημη διάλεκτος της χώρας, την οποία ομιλεί περίπου το 14,5% του παγκόσμιου πληθυσμού (δηλαδή 955 εκατομμύρια άνθρωποι!).

Τα Κινεζικά Μανδαρινικά είναι μια γλώσσα που χρειάζεται ειδικά σε επίπεδο επιχειρηματικότητας.

Αραβικά

Πολλές από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο βρίσκονται στη Μέση Ανατολή. Πλούσιες σε πετρέλαιο, πόλεις όπως το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι είναι χτισμένες ως κομψές μεγαλουπόλεις, κόμβοι ανοιχτοί για συναλλαγές με ολόκληρο τον κόσμο.

Τα αραβικά είναι η πέμπτη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Οι δυτικές κυβερνήσεις απαιτούν επίσης άτομα με επάρκεια στα αραβικά για διπλωματικούς λόγους: με την αναταραχή που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν αραβικά αυξάνονται σε ζήτηση.

Με πολλές διαλέκτους, ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη για να ασχοληθείτε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα διαπιστώσετε ότι τα αραβικά, όπως τα μανδαρινικά, δεν είναι τόσο εύκολη γλώσσα για εκμάθηση.

Γερμανικά

Η Γερμανία είναι η πιο ισχυρή οικονομικά χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι επίσης το σπίτι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα γερμανικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για όσους ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η Γερμανία είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της χώρας.

Η γλώσσα είναι επίσης χρήσιμη για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στην εύπορη Ελβετία, όπου βρίσκονται τα περιφερειακά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών της Γενεύης και μια απίστευτη τραπεζική βιομηχανία.

Προσθέστε σε αυτό τις γερμανόφωνες χώρες του Λουξεμβούργου και της Αυστρίας και τα γερμανικά φαίνονται εξαιρετικά χρήσιμα. Ευτυχώς, για τους αγγλόφωνους, η εκμάθηση της γλώσσας δεν είναι πολύ δύσκολη.

Ισπανικά

Καμία γλώσσα δεν είναι πιο διαδεδομένη στον κόσμο από τα ισπανικά. Αυτός και μόνο είναι ένας μεγάλος λόγος για να μελετήσετε τη γλώσσα. Με τη μετανάστευση ισπανόφωνων λαών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ισπανικά αποκτούν μεγαλύτερη σημασία στην πιο ισχυρή χώρα του κόσμου.

Σε όλο τον κόσμο, 405 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τα ισπανικά ως μητρική τους γλώσσα. Ζουν σε χώρες από την Ισπανία και το Μεξικό μέχρι την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική.

Τα ισπανικά είναι επίσης μία από τις κορυφαίες γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πορτογαλικά

Στην Πορτογαλία, τη Βραζιλία και μέρη της Αφρικής, τα πορτογαλικά ομιλούνται από περίπου 215 εκατομμύρια ανθρώπους ως μητρική γλώσσα.

Η καθεμία αποτελεί σημαντική οικονομική δύναμη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Βραζιλία, της οποίας οι κάτοικοι δεν μιλούν συχνά άπταιστα αγγλικά.

Τα πορτογαλικά είναι μια σημαντική γλώσσα που πρέπει να μάθει κανείς εάν επιθυμεί να ασχοληθεί με επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις