Breaking news

navarxida
A

Ένα tweet δείχνει τη ναυαρχίδα του Ουκρανικού Ναυτικού Hetman Sahaidachny να «αυτοκτονεί» στο Nikolaev.

Τι έγινε γνωστό σχετικά με το περιστατικό

Σύμφωνα με αναφορές, εικόνες του πλοίου, που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το δείχνουν μισοβυθισμένο στο πλάι στις 3 Μαρτίου.

Στην The Drive, ανεξάρτητο δημοσίευμα, ανέφερε ότι το σκάφος βυθίστηκε επίτηδες από τους Ουκρανούς για να μην πέσει στα χέρια του εχθρού.

Αυτός ο ισχυρισμός έχει πλέον επαληθευτεί από τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Oleksiy Reznikov. Σε ρεπορτάζ του Interfax ο υπουργός έλεγε ότι το πλοίο, το οποίο ήταν υπό επισκευή, πλημμύρισε σκόπιμα από τον κυβερνήτη του πλοίου για να μην πέσει στα χέρια των εισβολέων.

«Ο διοικητής της ναυαρχίδας του Ουκρανικού Ναυτικού ακολούθησε τη διαταγή να πλημμυρίσει το πλοίο ώστε η φρεγάτα Hetman Sahaidachny, η οποία ήταν υπό επισκευή, να μην πέσει στα χέρια του εχθρού. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο δύσκολη απόφαση για έναν θαρραλέο στρατιώτη και πλήρωμα», έγραψε ο Reznikov στο Facebook σήμερα Παρασκευή.

Ενώ η φρεγάτα κλάσης Krivak III/Menzhinskiy δεν αποτελεί σημαντική απειλή για τους Ρώσους, είναι η ναυαρχίδα του στόλου του Ουκρανικού Ναυτικού.

Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι εάν έπεφτε στα χέρια των Ρώσων, θα ήταν μια σημαντική νίκη προπαγάνδας για τη Μόσχα και επίσης θα λειτουργούσε ως τόνωση ηθικού για τα στρατεύματά τους.

Δημοσιεύσεις στο twitter

«Η ναυτική φρεγάτα Hetman Sagaidachny πλημμύρισε. Οι ντόπιοι στα κοινωνικά δίκτυα λένε ότι το πλοίο βυθίστηκε εσκεμμένα επειδή βρισκόταν σε επισκευή στο #Mykolayiv και ήταν ανίκανο» σημειώνει το tweet.

 
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις