Breaking news

BBC
A

Ο Γενικός Διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι είπε ότι η νομοθεσία «φαίνεται ότι ποινικοποιεί τη διαδικασία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας».

Το Κρεμλίνο αντιτίθεται και αντί να χρησιμοποιεί τον όρο «πόλεμος», συνεχίζει αποκαλώντας την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Η πρόσβαση στους ιστοτόπους του BBC είχε ήδη περιοριστεί στη Ρωσία.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Deutsche Welle, Meduza και Radio Liberty είχαν επίσης περιορισμένες υπηρεσίες, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Απαντώντας στη νομοθεσία που ψήφισαν οι ρωσικές αρχές, ο γενικός διευθυντής Tim Davie είπε: «Δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε προσωρινά την εργασία όλων των δημοσιογράφων του BBC News και του προσωπικού υποστήριξής τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ αξιολογούμε τις πλήρεις επιπτώσεις αυτής της ανεπιθύμητης εξέλιξης».

«Η υπηρεσία μας BBC News στα ρωσικά θα συνεχίσει να λειτουργεί εκτός Ρωσίας. Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι πρωταρχικής σημασίας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους εκθέσουμε στον κίνδυνο ποινικής δίωξης απλώς και μόνο επειδή κάνουν τη δουλειά τους. Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους αυτούς, για τη γενναιότητα, την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό τους».

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να διαθέτουμε ακριβείς, ανεξάρτητες πληροφορίες στο κοινό σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των εκατομμυρίων Ρώσων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ειδήσεων μας. Οι δημοσιογράφοι μας στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να αναφέρουν την εισβολή στην Ουκρανία».

Το κανάλι ολοκλήρωσε την τελευταία του εκπομπή δείχνοντας το προσωπικό να φεύγει από το σετ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις