Νέα δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών έφτασε στη Βουλή, η οποία στρέφεται εναντίον τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του πρώην υφυπουργού Βασίλη Οικονόμου, αλλά και του εν ενεργεία υφυπουργού Νίκου Ταχιάου.
Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση 370 πολιτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και συγγενείς θυμάτων των της τραγωδίας των Τεμπών.
Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Γιάννης Πλακιωτάκης Γεωργαντάς, «ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο για την “ποινική ευθύνη υπουργών”, την 13/5/25 ποινική δικογραφία που αφορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον τέως υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, στον τέως υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών Βασίλειο Οικονόμου και στον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών, Νίκο Ταχιάο».
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Απριλίου διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία - μαμούθ για τα Τέμπη, η οποία εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στους βουλευτές στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 168 του Μεγάρου.