Παρά την άρση του απαγορευτικού απόπλου και την ομαλοποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, η ταλαιπωρία για δεκάδες ταξιδιώτες συνεχίστηκε και σήμερα στον Πειραιά. Το πρωί του Σαββάτου 9 Αυγούστου, περισσότεροι από 100 επιβάτες με προορισμό τη Νάξο βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέα ακύρωση, προκαλώντας ένταση στο λιμάνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ταξιδιώτες είχαν εισιτήρια για την προηγούμενη ημέρα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω των ισχυρών ανέμων που κράτησαν τα πλοία δεμένα. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία τούς είχε διαβεβαιώσει ότι θα αναχωρούσαν σήμερα το πρωί με το ίδιο δρομολόγιο, στις 06:45.
Όταν όμως έφτασαν στο πλοίο, ενημερώθηκαν από το πλήρωμα ότι δεν θα επιβιβαστούν ούτε και σήμερα. Η αντίδρασή τους ήταν άμεση: αρκετοί ανέβηκαν στον καταπέλτη, εμποδίζοντας τον απόπλου για περίπου μία ώρα.
Μετά από διαπραγματεύσεις με στελέχη του Λιμενικού, οι επιβάτες αποχώρησαν, ενώ αναζητούν πλέον απαντήσεις από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για το πότε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν.
«Εμείς που έχουμε πληρώσει, είμαστε καθόλα νόμιμοι, έχουμε τα αμάξια και τα εισιτήριά μας, έχουμε ακριβοπληρώσει και καταλύματα που τώρα μένουν στον αέρα, τι θα κάνουμε;» διερωτήθηκε μία επιβάτης.
Ένας άλλος πρόσθεσε: «Ερχόμαστε εδώ και όχι απλά μας διώχνουν, αλλά μας λένε ότι τα εισιτήρια δεν μπορούν να αλλάξουν. Αυτό είναι απαράδεκτο».