Ένα νέο κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων επιβεβαιώθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα στο Βαλτοτόπι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, αποτελώντας το τρίτο περιστατικό στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μετά τα προηγούμενα κρούσματα σε Νέα Κερδύλια και Νεοχώρι.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Σερρών ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, άμεσα ξεκίνησε η προβλεπόμενη διαδικασία θανάτωσης και ενταφιασμού των 140 ζώων της συγκεκριμένης μονάδας, ενώ εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό και την αποτροπή της διάδοσης της νόσου.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυξημένους ελέγχους, περιορισμό στις μετακινήσεις ζώων και αυστηρή τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.
Ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι συνολικά έχουν θανατωθεί 650 ζώα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, αριθμός που χαρακτηρίζεται χαμηλός σε σύγκριση με άλλες περιοχές όπως ο Νομός Καβάλας και η Ροδόπη.