Breaking news

Καιρός: Αποχαιρετάμε τον ήλιο - Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας
A

Σε τροχιά κακοκαιρίας μπαίνει η χώρα μας από σήμερα, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό που κινείται από την περιοχή της Ιταλίας έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει τον καιρό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα πρώτα κύματα βροχοπτώσεων και καταιγίδων εκδηλώνονται ήδη σε τμήματα της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας, ενώ όσο προχωράμε προς το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά.

Πότε «χτυπά» η κακοκαιρία

Η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή, με έμφαση στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου. Παράλληλα, τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο Αιγαίο.

Το βαρομετρικό χαμηλό, συναντώντας έναν αντικυκλώνα που του φράζει την πορεία, θα παραμείνει για αρκετές ημέρες στην περιοχή, τροφοδοτούμενο με θερμότητα και υγρασία από τις θαλάσσιες εκτάσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα στα δυτικά λίγες θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με βελτίωση το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά και τη δυτική Κρήτη θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς, στις Σποράδες και τις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς ενώ στην Κρήτη θα φτάσει τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Την Παρασκευή, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 7 και από το μεσημέρι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια και τα νησιά του Αιγαίου τους 26 με 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή, αυξημένες νεφώσεις θα υπάρξουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Τη Δευτέρα, αυξημένες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές στο Ιόνο, τα ηπειρωτικά, την Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις