Ένα εντυπωσιακό θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον Λυκαβηττό, καθώς μια παλαιστινιακή σημαία μεγάλων διαστάσεων αναρτήθηκε στον βράχο, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό από το κέντρο της Αθήνας.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε από ομάδα ακτιβιστών, οι οποίοι θέλησαν με αυτόν τον συμβολικό τρόπο να εκφράσουν τη στήριξή τους στους Παλαιστίνιους.

Η ενέργεια έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την περιοχή, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία ανταλλαγής ομήρων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας εκεχειρίας που τέθηκε σε εφαρμογή.
Η διαδικασία ξεκίνησε σσήμερα τις 8:00 το πρωί, με τη Χαμάς να παραδίδει στο Ισραήλ 20 ομήρους, ενώ στη συνέχεια το Τελ Αβίβ αναμένεται να απελευθερώσει Παλαιστίνιους κρατουμένους.