Προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, με ζημιές να σημειώνονται σε Αιτωλοακαρνανία και Αρκαδία.
Στον Δήμο Άργους – Μυκηνών, μάλιστα, σημειώθηκαν καταστροφές λόγω έντονης χαλαζόπτωσης.
Πλημμύρες σε Βόνιτσα, Πρέβεζα και Φιλιππιάδα
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή της Βόνιτσας προκάλεσε πλημμύρες σε δρόμους και υπόγεια, με τις αρχές να δέχονται περίπου 10 κλήσεις για άντληση υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή λόγω της συνέχισης των φαινομένων.
Στην Πρέβεζα, η καταρρακτώδης βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ η Πυροσβεστική επενέβη για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια της πόλης, αλλά και σε περιοχές της Αμμουδιάς και της Φιλιππιάδας.
Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση της Πυροσβεστικής για απομάκρυνση κορμών και αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Εξαιτίας της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σημειώθηκαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, προκαλώντας διακοπές ρεύματος. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από τη νύχτα για την αποκατάσταση των βλαβών.
Ισχυρές βροχές σε Αρκαδία και Μεσσηνία
Η έντονη βροχόπτωση σε τμήματα της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας προκάλεσε δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, το τμήμα του δρόμου στο ύψος των Παραδεισίων, στην Αρκαδία, έκλεισε προσωρινά μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, η οποία πλέον διεξάγεται κανονικά.
Επιπλέον, με απόφαση του Δήμου Μεγαλόπολης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω της κακοκαιρίας.
Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και ζημιές σε οχήματα
Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων εξαιτίας της βροχόπτωσης και της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.
Η Πυροσβεστική επενέβη στην οδό Αρμενοπούλου, στο κέντρο της πόλης, καθώς και στην περιοχή του Ντεπώ, όπου από τις πτώσεις προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
«Καμπανάκι» Κολυδά για ισχυρές βροχοπτώσεις
Με ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για μεγάλα ύψη βροχής σε Κέρκυρα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και τη Λακωνία.
«Από τη βόρεια Ελλάδα προσοχή σε Ν. Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης (κυρίως παράκτιες περιοχές)» σημειώνει ο μετεωρολόγος.
Αναλυτικά, στην ανάρτησή του αναφέρει:
«Η προσοχή μας στραμμένη το επόμενο 24ωρο στις περιοχές που ήδη προσδιορίζει η ΕΜΥ στα δυτικά και βόρεια. Τα νέα στοιχεία ενδεικτικά δείχνουν αρχικά μεγάλα ύψη βροχής, σε Κέρκυρα, Άρτα, την Αιτωλοακαρνανία, τα υπόλοιπα νησιά Ιονίου και τη Λακωνία. Από τη βόρεια Ελλάδα προσοχή σε Ν. Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης (κυρίως παράκτιες περιοχές)».