Breaking news

σχολείο
A

Σοκ και βαθιά θλίψη επικρατούν στη σχολική κοινότητα του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, μετά τον θάνατο 13χρονης μαθήτριας που πνίγηκε ενώ έτρωγε το δεκατιανό της.

Ο διευθυντής και μια εκπαιδευτικός, εμφανώς συγκλονισμένοι, κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκε το τραγικό περιστατικό.

Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, 21 Νοεμβρίου 2025.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής σίτισης, το παιδί εμφάνισε έντονη δυσκολία στην κατάποση και σημάδια πνιγμού.

Στο σημείο βρίσκονταν:

  • Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό,

  • ο δάσκαλος ειδικής αγωγής,

  • ο σχολικός νοσηλευτής,

καθώς το κορίτσι είχε σοβαρά κινητικά προβλήματα και συχνές αναπνευστικές δυσκολίες.

Το προσωπικό παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, ενώ το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε άμεσα από τη διεύθυνση του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 13χρονο κορίτσι έπασχε από βαριά κινητική αναπηρία και νοητική στέρηση. Για τον λόγο αυτό, το προσωπικό ήταν πάντοτε δίπλα του κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Την ώρα του περιστατικού, το παιδί βρισκόταν σε ομάδα με δύο άλλους μαθητές, υπό την επίβλεψη δασκάλου ειδικής αγωγής και μέλους του ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Μόλις διαπιστώθηκε η δυσκολία στην κατάποση:

  • κλήθηκε η σχολική νοσηλεύτρια,

  • παρείχε άμεσα Πρώτες Βοήθειες,

  • γιατροί από γειτονικό διαγνωστικό κέντρο έσπευσαν με απινιδωτή, εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ.

Η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ έφτασε σε πολύ σύντομο χρόνο, ωστόσο το παιδί παρέμενε χωρίς αισθήσεις. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες ανάνηψης, η 13χρονη δεν ανταποκρίθηκε.

Μεταφορά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Το σχολείο δυσκολεύτηκε να εντοπίσει άμεσα τον πατέρα του παιδιού και για τον λόγο αυτό ενημερώθηκε η αστυνομία.

Η μαθήτρια διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου οι γιατροί έκαναν νέα προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ενημερωθεί για το τραγικό περιστατικό και επιβεβαιώνει ότι το σχολείο είναι πλήρως στελεχωμένο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:

  • Στο σχολείο φοιτούν 30 μαθητές και μαθήτριες.

  • Λειτουργούν 7 τμήματα, με 4 ή 5 παιδιά το καθένα, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

  • Όλες οι προβλεπόμενες ειδικότητες καλύπτονται.

Το προσωπικό του σχολείου

Στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Πειραιά υπηρετούν:

  • 8 δάσκαλοι ειδικής αγωγής

  • 5 μέλη ειδικού βοηθητικού προσωπικού

  • 1 σχολικός νοσηλευτής

  • 1 λογοθεραπευτής

  • 1 εργοθεραπευτής

  • 1 φυσικοθεραπευτής

  • 2 ψυχολόγοι

  • 1 κοινωνικός λειτουργός

  • 1 γυμναστής ειδικής φυσικής αγωγής

  • 1 μουσικός ειδικής αγωγής

  • 1 εκπαιδευτικός πληροφορικής ειδικής αγωγής

  • 1 εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών ειδικής αγωγής

  • 1 εκπαιδευτικός θεατρικών σπουδών ειδικής αγωγής

Η σχολική κοινότητα παραμένει συντετριμμένη, ενώ αναμένεται επίσημη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού.

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις