Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με α.α 6 που εκδόθηκε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ωστόσο επισημαίνεται ςπως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.
Α. Σήμερα Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
- Στα νησιά του Ιονίου Κέρκυρα, Διαπόντιοι νήσοι και Παξοί και στην Ήπειρο.
- Από το απόγευμα σε Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία και δυτική Πελοπόννησο.
- Από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία.
Β. Καιρικό σύστημα με το όνομα ADEL θα προκαλέσει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025 και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025 βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κατά διαστήματα από πολύ ισχυρούς ανέμους.
Πιο συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολικό Αιγαίο και μέχρι νωρίς το πρωί στη δυτική Ελλάδα.
Μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα για την εξέλιξη του καιρού, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.
Το παρόν Έκτακτο Δελτίο θα ανανεωθεί σε 24 ώρες.
Ενημερωθείτε και μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm σε Ελλάδα και Ευρώπη.