Breaking news

Κακοκαιρία Byron: Σαρώνει όλη τη χώρα - «Απανωτά» μηνύματα του 112, πλημμύρες και 331 κλήσεις στην Πυροσβεστική
A

Η κακοκαιρία Byron συνεχίζει να πλήττει σφοδρά την Αττική, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τη μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα. Περιοχές όπως τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος και η Μάνδρα βρίσκονται στο επίκεντρο, με πλημμυρισμένους δρόμους και πτώσεις δέντρων που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία.

Προειδοποιήσεις από το 112 

Λίγο πριν τα ξημερώματα, αποστάλθηκαν επείγοντα μηνύματα μέσω του 112 σε κατοίκους των Μεγάρων και της Μάνδρας, καλώντας τους να εγκαταλείψουν υπόγειους και ισόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ψηλότερους ορόφους λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων πλημμυρικών φαινομένων.

Από χθες το πρωί, διαδοχικά μηνύματα του 112 στάλθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, Ανατολική Μάνη, Ευρώτα, Πιερία, Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μαγνησία, Λάρισα, Σποράδες, Εύβοια, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Κυκλάδες, προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα και συστήνοντας αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

331 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχθηκε 331 κλήσεις από χθες το πρωί έως σήμερα στις 06:00.

Στην Αττική 290 κλήσεις για 90 αντλήσεις υδάτων, 27 κοπές δέντρων και 12 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Στην Πελοπόννησο 41 κλήσεις για 11 αντλήσεις υδάτων, 8 κοπές δέντρων και 19 μεταφορές σε ασφαλή σημεία.

Μεσσηνία – Νέο μήνυμα 112

Στη Μεσσηνία, μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Δήμου Πύλου–Νέστορος, όπου οι αρχές συστήνουν περιορισμό μετακινήσεων μόνο στις απολύτως αναγκαίες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Το μήνυμα ανέφερε πως εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης στη Δημοτική Ενότητα Πύλου–Νέστορος της Π.Ε. Μεσσηνίας, οι κάτοικοι θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να τηρούν τις οδηγίες των Αρχών.

Κλειστά σχολεία στην Αττική και σε πολλές περιοχές

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, όλα τα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά παραμένουν σήμερα κλειστά, λόγω της σοβαρής κακοκαιρίας και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία και την ΕΜΥ.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι κλειστές θα μείνουν σχολικές μονάδες σε: Ταύρο, Μοσχάτο, Ορεινά Καλαμπάκας, Δίον–Όλυμπο, Κατερίνη, Ρόδο, Κάσο, Τήλο, Σύμη, Καστελόριζο, Ανατολική Μάνη, Ευρώτα και Μονεμβασιά.

Δημόσιες υπηρεσίες – Δικαίωμα απουσίας λόγω κακοκαιρίας

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που αδυνατούν να προσέλθουν στην εργασία τους εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν θα έχουν καμία συνέπεια. Η οδηγία εκδόθηκε μετά το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ.

Νέα προειδοποίηση 112 στη Μάνδρα – Κλειστή η Αθηνών–Κορίνθου - Διακοπή στη γραμμή 7 του τραμ

Διακοπή ανακοινώθηκε επίσης στη Γραμμή 7 του τραμ Ζέφυρος – Αγία Τριάδα -Πειραιάς.

Λίγο πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για αποφυγή μετακινήσεων.

Η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών–Κορίνθου έχει κλείσει από τα διόδια Ελευσίνας προς Κόρινθο, ενώ η Τροχαία ανακοίνωσε σειρά διακοπών κυκλοφορίας σε:

  • Επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου–Σχίνου
  • Οδό Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα
  • Οδό Ήμερου Πεύκου στα Σπάτα
  • Λ. Αθηνών (Σχιστό–Σκαραμαγκά έως Περιφερειακή Αιγάλεω)
  • Λ. Δημοκρατίας και Λ. Γρ. Λαμπράκη στο Κερατσίνι
  • Περιφερειακή Αιγάλεω
  • Τμήμα της Νέας Περάμου
  • Τμήμα της ΝΕΟΑΚ έως την έξοδο Νέας Περάμου

Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στα νότια προάστια, κυρίως σε Ηλιούπολη και Άλιμο, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις