Breaking news

marioupoli_city_council
A

Ο Μποϊτσένκο ζήτησε την πλήρη εκκένωση του εναπομείναντος πληθυσμού της Μαριούπολης, όπου ζούσαν περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι προτού η Ρωσία ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατο να ζήσουν επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός, θερμότητα, σύνδεση», είπε.

«Και είναι πραγματικά τρομακτικό». Δεν ήταν σαφές εάν υπήρχαν ακόμη ενεργές μάχες εντός της πόλης.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμπόδισαν ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές να πλησιάσουν ή να εξέλθουν με ασφάλεια από την πόλη.

Ένας φιλορώσος ηγέτης αυτονομιστών δήλωσε την Κυριακή ότι περίπου 1.700 κάτοικοι της Μαριούπολης «εκκενώνουν» καθημερινά την πόλη και τα περίχωρά της.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, λένε ότι χιλιάδες «απελαύνονταν» βίαια στη Ρωσία. «Χρειαζόμαστε πλήρη εκκένωση από τη Μαριούπολη», είπε ο Μποϊτσένκο.

«Η πιο σημαντική αποστολή μας σήμερα είναι να σώσουμε κάθε ζωή... Και υπάρχουν ελπίδες ότι θα τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν 26 λεωφορεία που πρέπει να πάνε στη Μαριούπολη για να την εκκενώσουν, αλλά δυστυχώς, δεν έχουν λάβει άδεια να μετακινηθούν».

xartis

Στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από Ουκρανούς αξιωματούχους την Κυριακή δίνουν μια ζοφερή εικόνα του τι προέκυψε από βδομάδες βομβαρδισμών και αστικών μαχών στη Μαριούπολη. Περίπου το 90% των κτιρίων κατοικιών στην πόλη υπέστησαν ζημιές, δείχνουν τα στοιχεία. Από αυτά, το 60% χτυπήθηκε άμεσα και το 40% καταστράφηκε.

Σύμφωνα με αυτά τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, έως και 140.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη προτού περικυκλωθεί και περίπου 150.000 κατάφεραν να φύγουν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού. Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι 30.000 άνθρωποι από τη Μαριούπολη απελάθηκαν στη Ρωσία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις