Σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, επηρεάζοντας τόσο τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια όσο και την καθημερινότητα των πολιτών.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι φτάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα αρκετά πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια. Ειδικότερα, σε πλήρη αναστολή βρίσκονται τα δρομολόγια από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων
Τα έντονα φαινόμενα έχουν προκαλέσει προβλήματα και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί τις τελευταίες ώρες αυξημένο αριθμό κλήσεων, κυρίως για κοπές δέντρων και απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων που παρασύρθηκαν από τους ανέμους.
Συγκεκριμένα, περιστατικά καταγράφηκαν στην Πλατεία Αττικής, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, καθώς και στη λεωφόρο Λιοσίων.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι άνεμοι σήμερα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 με 9, ενώ πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στην Αττική, η ένταση των ανέμων κυμαίνεται στα 5 με 7 μποφόρ.
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ συνιστάται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και η τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.