Η προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύουν το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» αύριο, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, την Αττική, οδήγησε τα πανεπιστήμια να αποφασίσουν την αναστολή της λειτουργίας τους και την αναβολή των προγραμματισμένων εξετάσεων.
Ειδικότερα, η πρώτη απόφαση ήρθε από το ΕΚΠΑ, το οποίο με σχετική ανακοίνωση ενημέρωσε τους φοιτητές ότι «λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία όλων των Σχολών και των Τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναστέλλεται αύριο, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026».
Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα νυχτερινά σχολεία, σε ολόκληρη την Αττική αύριο, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.
Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν το Λεκανοπέδιο από το μεσημέρι και μετά.
Στόχος του μέτρου είναι η προστασία των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς οι μετακινήσεις προς και από τις σχολικές μονάδες ενδέχεται να καταστούν επικίνδυνες, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων υψηλής πυκνότητας που προβλέπονται.