Σταδιακά τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν από το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες που παρέμειναν στα μπλόκα της εθνικής οδού Αθηνών–Λαμίας τις τελευταίες 53 ημέρες, έχοντας παρατάξει τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία.
Οι αγρότες από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια αποφάσισαν την απόσυρση από τα μπλόκα, έπειτα από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις γενικές συνελεύσεις. Όπως επισημαίνουν, η αποχώρηση θα γίνει «συγκροτημένα, όπως ακριβώς οργανώθηκε και η κάθοδος στα μπλόκα», ξεκαθαρίζοντας ότι «η κινητοποίηση δεν εγκαταλείπεται, αλλά επαναξιολογείται».
Την ίδια ώρα, οι επιτροπές των μπλόκων επιχειρούν να αποτιμήσουν τα δεδομένα και να διαμορφώσουν νέο πλαίσιο συνέχισης των διεκδικήσεων, αυτή τη φορά με διαφορετικές μορφές δράσης.
Στο μπλόκο του Κάστρου, η αποχώρηση των τρακτέρ θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Παράλληλα, οι αγρότες αναμένουν την πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, προκειμένου να καθορίσουν συντονισμένα τα επόμενα βήματα.
Από το πρωί της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί η απομάκρυνση των τρακτέρ και από το μπλόκο της Αταλάντης, ενώ στον Μπράλο η αποχώρηση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, μετά από απόφαση που ελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης στη γενική συνέλευση των αγροτών.
Στην Εύβοια, οι αγρότες έχουν ήδη απομακρύνει τα τρακτέρ από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις τους για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους το επόμενο διάστημα.