Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στη γραμμή 1, πριν τον σταθμό «Νέα Ελβετία», όταν συρμός ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, το περιστατικό καταγράφηκε στις 08:47, όταν συρμός που εκτελούσε δρομολόγιο προς «Νέα Ελβετία» σταμάτησε εξαιτίας ένδειξης τεχνικού σφάλματος. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το πιστοποιημένο σχέδιο διαχείρισης συμβάντων, με κύριο στόχο την ασφάλεια των επιβατών και την ομαλή διαχείριση της κατάστασης.
Η εταιρεία επισημαίνει ότι η εκκένωση του συρμού πραγματοποιήθηκε με απόλυτη τάξη και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού, χωρίς να προκύψει κίνδυνος για το επιβατικό κοινό. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν μέσω του πεζοδιαδρόμου της σήραγγας και κατευθύνθηκαν με ασφάλεια προς τον πλησιέστερο σταθμό, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν άμεσα τεχνικά συνεργεία και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας, τα οποία προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση του συρμού. Το τρένο μεταφέρθηκε στο αμαξοστάσιο, όπου θα υποβληθεί σε εκτενή τεχνικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της βλάβης.
Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι η διαχείριση του περιστατικού έγινε σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, διασφαλίζοντας πλήρως την προστασία των επιβατών.