Breaking news

Κυκλοφοριακό χάος στην Αττική: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Αττική Οδός
A

Με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα ξεκίνησε η ημέρα για τους οδηγούς στην Αττική, καθώς αυξημένη κίνηση και μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται από νωρίς το πρωί σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη λεωφόρο Κηφισού, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες, κυρίως στο ρεύμα καθόδου. Η συμφόρηση ξεκινά από τη Μεταμόρφωση και τη Νέα Φιλαδέλφεια και εκτείνεται έως το Αιγάλεω, δημιουργώντας μεγάλες ουρές οχημάτων. Δυσκολίες καταγράφονται και στην άνοδο, κυρίως προς τη Νέα Ιωνία και τη Μεταμόρφωση.

Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας και Μεσογείων

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι και η λεωφόρος Κηφισίας, τόσο στην κάθοδο από Κηφισιά και Μαρούσι προς Χαλάνδρι, όσο και στα σημεία που οδηγούν προς το κέντρο της Αθήνας. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη λεωφόρο Μεσογείων, ειδικά κοντά στις συνδέσεις με την Αττική Οδό, όπου παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.

Προβλήματα σημειώνονται επίσης στη λεωφόρο Κατεχάκη, κυρίως στο ρεύμα από Ηλιούπολη προς Καρέα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ιδιαίτερα προς το κέντρο της πόλης.

Επιβαρυμένη εμφανίζεται και η παραλιακή λεωφόρος, με καθυστερήσεις να καταγράφονται κυρίως στο τμήμα από τον Άλιμο προς τον Πειραιά. Δύσκολη είναι η κατάσταση και γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, όπου η αυξημένη κυκλοφορία δημιουργεί επιπλέον πίεση στο οδικό δίκτυο.

Καθυστερήσεις άνω των 30 λεπτών στην Αττική Οδό

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί και στην Αττική Οδό. Στο ρεύμα προς Ελευσίνα παρατηρούνται καθυστερήσεις 5 έως 10 λεπτών στην έξοδο για Λαμία, αλλά και στο τμήμα από την Πλακεντίας έως την Κηφισίας.

Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, όπου οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τα 30 λεπτά από τη Φυλής έως την Κηφισίας, ενώ στην έξοδο για Λαμία οι οδηγοί χρειάζονται επιπλέον 10 έως 15 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις