Breaking news

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 17 συλληφθέντες από τη Βόρεια Ελλάδα
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας επί της Λουκάρεως μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 10:30 οι 17 συλληφθέντες από τη Βόρεια Ελλάδα για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η μεταγωγή τους ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα από τη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που φέρεται να απέσπασε το κύκλωμα από τις επιδοτήσεις εκτιμάται ότι φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα μέλη της οργάνωσης είχαν αποκτήσει πρόσβαση στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ και εντόπιζαν «ορφανά» αγροτεμάχια, δηλαδή εκτάσεις που δεν δηλώνονταν ούτε αξιοποιούνταν από τους ιδιοκτήτες τους.

Στη συνέχεια, φέρεται να εντόπιζαν άτομα πρόθυμα να παρουσιαστούν ως ιδιοκτήτες ή καλλιεργητές αυτών των εκτάσεων, υποβάλλοντας ψευδείς δηλώσεις καλλιέργειας και αιτήσεις για επιδοτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τις Αρχές, εισέπρατταν παράνομα μεγάλα ποσά από αγροτικές ενισχύσεις.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας φαίνεται πως παρακολουθούσαν τη δράση των εμπλεκομένων για μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν προχωρήσουν στις συλλήψεις.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις