Breaking news

Πάτρα: Εξιχνιάστηκαν 19 υποθέσεις διαδικτυακής απάτης – Δικογραφία σε βάρος άνδρα
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών 19 υποθέσεις διαδικτυακής απάτης, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας με έδρα την Τσεχία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος εξαπατούσε καταναλωτές από τον Αύγουστο του 2025 έως τον Μάρτιο του 2026, μέσω ψεύτικων ιστοσελίδων πώλησης επώνυμων προϊόντων, αποκομίζοντας συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα 1.800 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει ή αξιοποιούσε απατηλές ιστοσελίδες και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες εμφανίζονταν ως νόμιμα ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης επώνυμων προϊόντων.

Μέσω αυτών των απατηλών ιστοσελίδων έπειθε τους καταναλωτές να παραγγείλουν διάφορα προϊόντα, όπως αθλητικά υποδήματα γνωστών εταιρειών, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συσκευές μέτρησης σακχάρου και ακουστικά βαρηκοΐας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Αντί για τα επώνυμα προϊόντα που είχαν επιλέξει, οι αγοραστές παραλάμβαναν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών κλειστά δέματα που περιείχαν παντόφλες, μηχανές ξυρίσματος, μικρά θερμαντικά σώματα, συσκευές μασάζ κ.λπ., καταβάλλοντας το αντίτιμο με αντικαταβολή κατά την παραλαβή, χωρίς δυνατότητα προηγούμενου ελέγχου του περιεχομένου.

Τα χρήματα που εισπράττονταν αποδίδονταν από την εταιρεία ταχυμεταφορών σε συγκεκριμένο διεθνή τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας στην Τσεχία, με δικαιούχο τον κατηγορούμενο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί πιθανή εμπλοκή της εταιρείας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις