Μία δεύτερη καταγγελία σε βάρος του 38χρονου οδηγού ταξί που συνελήφθη για την υπόθεση της οικογένειας τουριστών βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών. Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, ένας ακόμη τουρίστας φέρεται να έπεσε θύμα αρπαγής 800 ευρώ.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με τον 38χρονο, καθώς ο τρόπος δράσης που περιγράφεται παρουσιάζει ομοιότητες με την υπόθεση για την οποία συνελήφθη. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να αναζητούν στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέσουν τις δύο υποθέσεις ή να αποδείξουν ότι πρόκειται για διαφορετικά περιστατικά.
Η καταγγελία για τα 800 ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη υπόθεση αφορά τουρίστα, ο οποίος φέρεται να κατήγγειλε ότι οδηγός ταξί τού απέσπασε το ποσό των 800 ευρώ.
Η καταγγελία εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει επίσημη επιβεβαίωση ότι ο καταγγελλόμενος οδηγός είναι ο ίδιος 38χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση των 600 ευρώ.
Ωστόσο, οι ομοιότητες στον τρόπο με τον οποίο φέρεται να εξελίχθηκε το περιστατικό έχουν οδηγήσει τις Αρχές στην εξέταση του ενδεχομένου να πρόκειται για τον ίδιο δράστη.
Η υπόθεση με την οικογένεια των τουριστών
Η βασική υπόθεση αφορά οικογένεια τουριστών, η οποία κατήγγειλε ότι έζησε εφιαλτικές στιγμές κατά τη διάρκεια διαδρομής με ταξί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 13ης Αυγούστου. Ο 38χρονος φέρεται να παρέλαβε κανονικά την οικογένεια από το αεροδρόμιο και να ξεκίνησε τη διαδρομή προς το ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το ταξίδι ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Η κατάσταση, όμως, φέρεται να άλλαξε όταν έφτασαν στον προορισμό τους.
Οι απειλές και τα 600 ευρώ
Όπως κατήγγειλαν οι τουρίστες, ο οδηγός φέρεται τότε να τους απείλησε και να απαίτησε το ποσό των 600 ευρώ για την κούρσα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν τους επέτρεπε να αποβιβαστούν από το ταξί, ενώ φέρεται να τους εμπόδιζε να πάρουν και τις αποσκευές τους, οι οποίες βρίσκονταν στο πορτμπαγκάζ.
Υπό την πίεση της κατάστασης, η οικογένεια φέρεται τελικά να του παρέδωσε τα 600 ευρώ. Αμέσως μετά, οι τουρίστες κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και κατήγγειλαν το περιστατικό.
Η σύλληψη του 38χρονου
Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό του οδηγού. Η έρευνα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας, οδήγησε στα ίχνη του 38χρονου.
Ο οδηγός συνελήφθη στις 25 Αυγούστου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, και αντιμετωπίζει κατηγορία για ληστεία.