Breaking news

Κυψέλη: Φρίκη με το νεκρό μωρό - Ο 43χρονος ήταν φυλακή το 2020 για μαστροπεία
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Νέα στοιχεία για το παρελθόν του 43χρονου που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Κυψέλη εξετάζουν οι Αρχές. Ο άνδρας είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και στο παρελθόν, ενώ πλέον ερευνώνται παράλληλα οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tanea.gr, ο 43χρονος είχε κατηγορηθεί τον Απρίλιο του 2020 για μαστροπεία σε βάρος Γερμανίδας γυναίκας. Στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου έτους είχε αποφυλακιστεί από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.

Όπως ανέφερε στο tanea.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τα στοιχεία της συγκεκριμένης υπόθεσης φαίνεται να παρουσιάζουν ομοιότητες με την οικογένεια που βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των ερευνών.

Η υπόθεση του 2020

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση του 2020, ο τότε 37χρονος φέρεται να είχε γνωρίσει τη Γερμανίδα μέσω κοινωνικών δικτύων και στη συνέχεια να την είχε οδηγήσει σε διαμέρισμα στην οδό Αχαρνών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, της είχε αφαιρέσει το διαβατήριο και την είχε κρατήσει στο διαμέρισμα, ενώ φέρεται να είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο για την εκπόρνευσή της. Όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο διαμέρισμα, εντόπισαν και δεύτερη γυναίκα, η οποία φέρεται να ήταν σύντροφος του 37χρονου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση επανέρχεται τώρα στο προσκήνιο, καθώς οι Αρχές διερευνούν το συνολικό παρελθόν του 43χρονου και τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέονται με τη σημερινή έρευνα.

Η ζωή της οικογένειας στο διαμέρισμα της Φυλής

Πριν από τη μετακόμισή της στην Κυψέλη, η οικογένεια φέρεται να διέμενε σε διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Φυλής, το οποίο είχε μισθωθεί επίσης μέσω Airbnb.

Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν συχνή κίνηση στο διαμέρισμα, με άτομα να χτυπούν τα κουδούνια της πολυκατοικίας και να κατευθύνονται στη συνέχεια προς τον τέταρτο όροφο. Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες, από το σπίτι ακούγονταν συχνά έντονες φωνές και καβγάδες. Ορισμένοι κάτοικοι υποστηρίζουν ακόμη ότι είχαν αντιληφθεί συμπεριφορές που τους δημιούργησαν την εντύπωση πως στο διαμέρισμα γινόταν χρήση ναρκωτικών.

Η οικογένεια αποχώρησε από το συγκεκριμένο σπίτι περίπου ενάμιση μήνα πριν από την αποκάλυψη της υπόθεσης στην Κυψέλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μετακόμιση έγινε μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι τα ενοίκια του διαμερίσματος στη Φυλής καταβάλλονταν κανονικά όσο η οικογένεια διέμενε εκεί.

«Δεν είδαμε ποτέ μωρό» – Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μαρτυρίες κατοίκων της πολυκατοικίας στη Φυλής, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν είχαν δει ποτέ κάποιο βρέφος μαζί με την οικογένεια. Όπως υποστηρίζουν, δεν θυμούνται να είχαν δει μωρό να μπαίνει ή να βγαίνει από το διαμέρισμα, ενώ αναφέρουν ότι δεν είχαν ακούσει ούτε κλάματα βρέφους.

Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας για την πορεία της βαλίτσας στην οποία βρέθηκε η σορός του βρέφους και για το εάν αυτή είχε μεταφερθεί από το ένα διαμέρισμα στο άλλο.

Το προηγούμενο σπίτι της οικογένειας αποτελεί πλέον ένα ακόμη σημείο που εξετάζεται από τις Αρχές, οι οποίες καλούνται να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβαινε εκεί και εάν υπάρχουν στοιχεία που συνδέονται με την υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Κυψέλη.

Οι καταγγελίες για την οικογένεια

Παράλληλα, στο επίκεντρο της έρευνας έχουν βρεθεί και οι συνθήκες στις οποίες ζούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας. Όπως δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είχαν φτάσει καταγγελίες για τη συγκεκριμένη οικογένεια τόσο το 2020 όσο και το 2024. Οι καταγγελίες αφορούσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά και ζητήματα που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ακόμη ότι τα παιδιά είχαν φιλοξενηθεί σε νοσοκομείο για την προστασία τους, ωστόσο στη συνέχεια ο άνδρας φέρεται να πήγε και να τα παρέλαβε. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις περιπτώσεις αυτές ενημερώνεται η Αστυνομία και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον εντοπισμό των παιδιών

«Εμείς προσπαθήσαμε να ταυτοποιήσουμε τις ηλικίες και τα ονόματα των γονέων και των παιδιών και καταλάβαμε πως πρόκειται για την ίδια οικογένεια. Είχαν φτάσει καταγγελίες σε εμάς το 2020 και το 2024 για την συγκεκριμένη οικογένεια, για το περιβάλλον που μεγάλωναν τα παιδιά, καθώς και πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν δημόσια. Το θέμα είναι πως τα παιδιά φιλοξενήθηκαν σε νοσοκομείο για να προστατευτούν και ο άνδρας πήγε και τα πήρε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ενημερώνεται η Αστυνομία και ακολουθεί κινητοποίηση για να τα βρούμε. Αλλά το συγκεκριμένο γεγονός δεν έφτασε σε εμάς», δήλωσε.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις