Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μία υπερήλικη γυναίκα στη Ναύπακτο, όταν άγνωστος άνδρας επικοινώνησε μαζί της και παρουσιάστηκε ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ.
Ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε ως πρόσχημα ένα υποτιθέμενο πρόβλημα στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να πείσει την ηλικιωμένη να ακολουθήσει συγκεκριμένες οδηγίες.
Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στην Αστυνομία, ο άγνωστος άνδρας ισχυρίστηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του σπιτιού και πως ήταν απαραίτητο να πραγματοποιηθούν δοκιμές στις ηλεκτρικές συσκευές.
Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της γυναίκας και στη συνέχεια της ζήτησε να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα σε μία σακούλα.
Το πρόσχημα που φέρεται να χρησιμοποίησε ήταν ότι τα αντικείμενα έπρεπε να απομακρυνθούν από το εσωτερικό του σπιτιού, ώστε να προστατευθούν από πιθανή βλάβη εξαιτίας του προβλήματος στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Η γυναίκα πείστηκε από τα λεγόμενά του και συγκέντρωσε στη σακούλα περίπου 5.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα συνολικής εκτιμώμενης αξίας περίπου 5.000 ευρώ.
Έβγαλε τη σακούλα έξω από το σπίτι
Ακολουθώντας τις οδηγίες του αγνώστου, η υπερήλικη έβγαλε τη σακούλα έξω από την κατοικία της.
Λίγο αργότερα, άγνωστος άνδρας πέρασε από το σημείο και πήρε τη σακούλα, απομακρυνόμενος με τα χρήματα και τα κοσμήματα.
Η γυναίκα αντιλήφθηκε στη συνέχεια ότι είχε πέσει θύμα απάτης και απευθύνθηκε στις Αρχές.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Αστυνομίας, η οποία διερευνά τις συνθήκες της απάτης και αναζητά τον δράστη.
Το περιστατικό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της μεθόδου που χρησιμοποιούν επιτήδειοι, οι οποίοι προσποιούνται υπαλλήλους οργανισμών ή εταιρειών κοινής ωφέλειας και επικαλούνται δήθεν τεχνικά προβλήματα, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή από ανυποψίαστους πολίτες.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι Αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή και να μην παραδίδονται χρήματα, κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας σε άγνωστα πρόσωπα, ανεξάρτητα από την ιδιότητα που ισχυρίζονται ότι έχουν.