Breaking news

ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεις κατά των διώξεων εκπαιδευτικών
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών στελεχών. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση παύση των διώξεων που, όπως υποστηρίζουν, συνδέονται με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε απεργίες, κινητοποιήσεις και συλλογικές αποφάσεις των σωματείων τους.

Παράλληλα, ζητούν την πλήρη απαλλαγή εκπαιδευτικών που καλούνται σε απολογία για τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Στο δικαστήριο συνδικαλιστικά στελέχη στον Πειραιά

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για τη δικαστική δίωξη εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών στελεχών, αλλά και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Στις 7 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί, εξ αναβολής, δίκη για κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχαν το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης, ο Ακρίτας Καλούσης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, και ο Παναγιώτης Χουντής, πρώην γραμματέας του ΔΣ, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής.

Η υπόθεση αφορά κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2022 στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με αφορμή τις πρώτες διώξεις εκπαιδευτικών, καθώς και κινητοποίηση στις 17 Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή ημερίδα για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Στάσεις εργασίας της ΔΟΕ στην Τρίπολη

Αντίστοιχα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αντιδρά στις διαδικασίες σε βάρος εκπαιδευτικών μελών του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας, οι οποίοι καλούνται σε ακρόαση και απολογία ενώπιον του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Η διαδικασία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στην Τρίπολη. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση, η ΔΟΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 11:00–14:00 για το πρωινό πρόγραμμα και στάση εργασίας 14:00–17:30 για το ολοήμερο.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Συγκέντρωση στην Τρίπολη καλεί και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 11:00, έξω από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει, όπως αναφέρει, «κύμα πειθαρχικών διώξεων» σε βάρος εκπαιδευτικών και υποστηρίζει ότι οι διαδικασίες αυτές συνδέονται με τη συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις και αποφάσεις των Ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν την παύση των πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων και την απαλλαγή των εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν σχετικές διαδικασίες.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις