Breaking news

Παρίσι Γαλλία
A

Χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με την επέλαση των... κοριών, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά παντού! Οι τίτλοι των μεγάλων γαλλικών εφημερίδων, από την Libération μέχρι την Parisien-Aujourd'hui-en-France, αναφέρουν: «Κοριοί: χειρότεροι κι΄από βαμπίρ», «Κοριοί! Τι ψύχωση!»... Ακόμη πιο ανησυχητικό, το CNN κάνει λόγο για «γενικευμένη επιδημία κοριών» στην Γαλλία, λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα βίντεο που έρχονται στο φως δείχνουν πως τα παρασιτικά έντομα, τα οποία τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, είναι παντού: Στα νοσοκομεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σινεμά...

Εξαφανισμένα από την καθημερινή ζωή από την δεκαετία του 1950, τα έντομα αυτά έκαναν θριαμβευτική επιστροφή εδώ και τριάντα χρόνια στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω του πιο νομαδικού τρόπου ζωής, καταναλωτικών συνηθειών όπως η χρήση μεταχειρισμένων αντικειμένων και της αυξανόμενης αντίστασης στα εντομοκτόνα.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε τον Ιούλιο η Εθνική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας στην Διατροφή, το Περιβάλλον και την Εργασία (Anses) δημιουργούν ανησυχία. Στην Γαλλία, περισσότερο από ένα στα δέκα νοικοκυριά έχουν πληγεί από κοριούς τα τελευταία πέντε χρόνια.

Απολυμάνσεις παντού

Δύο εταιρείες απεντόμωσης με τις οποίες ήρθε σε επαφή το AFP δηλώνουν ότι έχουν κατακλυσθεί από αιτήματα ιδιωτών ή επαγγελματιών του τουριστικού τομέα που ανησυχούν για τις συνέπειες που θα έχει η αρνητική διαφήμιση λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έπειτα από απαίτηση των επιβατών, SNCF και RATP, οι διαχειρίστριες εταιρείες του μετρό και του σιδηροδρόμου, χρειάστηκε να επέμβουν επανειλημμένως για να επιθεωρήσουν τους συρμούς και να καθησυχάσουν.

«Όλα τα υλικά μας περνούν συστηματικά από βαθύ καθαρισμό (...) Τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε κανένα περιστατικό κοριών...», είτε πρόκειται για το μετρό, το RER, το τραμ ή τα λεωφορεία, ανακοίνωνε στα τέλη του Σεπτεμβρίου η RATP.

Τουλάχιστον δύο σχολεία της νότιας Γαλλίας μολύνθηκαν και χρειάστηκε να κλείσουν προσωρινά. Στην βόρεια Γαλλία, μονάδα Επειγόντων νοσοκομείου χρειάστηκε να μεταφερθεί για μία μέρα μετά την ανακάλυψη εστιών κοριών.

Ανησυχία για την εξάπλωσή τους στην Ελλάδα

Ανησυχία προκαλεί και στην Ελλάδα η έξαρση εμφάνισης κοριών στο Παρίσι, καθώς πέραν του ότι οι κοριοί ταξιδεύουν με τους τουρίστες, φαίνεται πως έχουν παρατηρηθεί ήδη αρκετά κρούσματα στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

Οι κοριοί εντοπίζονται κυρίως κατά τη θερινή περίοδο όπου υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε τουριστικές περιοχές.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το τσίμπημα του κοριού είναι σαν το τσίμπημα του κουνουπιού, όμως προκαλεί πολύ πιο έντονη φαγούρα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις