Breaking news

πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
A

Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ υπέβαλε μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ την Παρασκευή, αντιδρώντας στην απόφαση αποκλεισμού εγγραφών διεθνών φοιτητών.

Στη μήνυση, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης, το πανεπιστήμιο καταγγέλλει την απόφαση ως συνταγματική και νομική παραβίαση, επισημαίνοντας τις άμεσες και σοβαρές συνέπειες για περισσότερους από 7.000 φοιτητές με φοιτητική βίζα.

Το Χάρβαρντ τονίζει ότι η απόφαση πλήττει το ένα τέταρτο του φοιτητικού του πληθυσμού και εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών που ερμηνεύει ως αντίποινα για την άσκηση των δικαιωμάτων του βάσει της Πρώτης Τροπολογίας. Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο και την ακαδημαϊκή του ελευθερία.

Η απόφαση ακολούθησε ανακοίνωση της κυβέρνησης για εμπόδια στη φοίτηση διεθνών φοιτητών, επικαλούμενη έρευνα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, η υπουργός Κρίστι Νόεμ ανέφερε την πρόθεση επέκτασης παρόμοιων μέτρων και σε άλλα ιδρύματα.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών διέκοψε ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, επικαλούμενο αδυναμία του Χάρβαρντ να αντιμετωπίσει περιστατικά αντισημιτισμού και διακρίσεων. Συνολικά, ομοσπονδιακά κονδύλια ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν παγώσει ή ακυρωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις