Breaking news

θαλασσα
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Ένα φορτηγό πλοίο βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουση που σημειώθηκε τη νύχτα με άλλο πλοίο στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τουρκική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων.

«Καθώς το Tugberg Imamoglu δεν απαντά σε καμιά κλήση και δεν υπάρχει σύνδεση με τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος παρά τις προσπάθειες του Κέντρου Συντονισμού Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, εκτιμάται ότι το φορτηγό πλοίο βυθίσθηκε», ανακοίνωσε μέσω του X η Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων. «Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης άρχισαν αμέσως», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι χάθηκε η επαφή με το ένα από τα δύο εμπορικά πλοία που συγκρούστηκαν περίπου στις 03:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων νότια της Σηλυβρίας (Σιλιβρί), δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

«Είναι αυτή τη στιγμή αδύνατο να αποκαταστήσουμε την επαφή με το εμπορικό πλοίο Tugberk Imamoglu και τα 10 μέλη του πληρώματός του», ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Πλοία και ένα ελικόπτερο «συνεχίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη, όπου διευκρινίζεται ότι «δεν έχει διαπιστωθεί καμιά ορατή ζημιά» στο δεύτερο πλοίο, το χημικό/πετρελαιοφόρο Alsu.

Οι Αρχές δεν έδωσαν διευκρινίσεις σχετικά με το φορτίο του Tugberk Imamoglu, το οποίο διέσχιζε τη Θάλασσα του Μαρμαρά με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις