Breaking news

Αλβανία: 28 τραυματίες στις νέες συγκρούσεις – Στο στόχαστρο η κυβέρνηση Ράμα
A
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στην Αλβανία, καθώς συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με βασικό αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, από τις χθεσινές συγκρούσεις τραυματίστηκαν συνολικά 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε έξω από το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο η κατάσταση κλιμακώθηκε γρήγορα, με τους διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις να συγκρούονται στους δρόμους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, εκτοξευτήρες νερού και πλαστικές σφαίρες.

28 τραυματίες στις συγκρούσεις

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 19 αστυνομικοί, ενώ μεταξύ των υπόλοιπων τραυματιών βρίσκονται τέσσερις διαδηλωτές, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος, τέσσερις περαστικοί και ένας δημοσιογράφος.

Οι νέες συγκρούσεις εντείνουν την ένταση στη χώρα, όπου οι αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με τους διαδηλωτές να στρέφονται κατά της κυβέρνησης Ράμα.

Διαφθορά, ανεργία και δημόσια παιδεία τα βασικά αιτήματα

Πέρα από την παραίτηση του Έντι Ράμα, οι διαδηλωτές θέτουν στο επίκεντρο της κινητοποίησής τους ζητήματα που αφορούν την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα.

Ειδικότερα, καταγγέλλουν διαφθορά και ζητούν αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τη δημόσια παιδεία.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις.
Βάλε το proson.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Δημοφιλείς Ειδήσεις