Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026 θα γίνουν οι τελευταίες καταβολές επιστροφής ενοικίου για το 2025 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αφορά όσους χρειάστηκε να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό ή να κάνουν διορθωτική δήλωση μετά τις 13 Δεκεμβρίου. Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία φάση αυτής της παροχής.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου της επιστροφής ενοικίου και στην καταβολή της 15ης Ιανουαρίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα περιλαμβάνονται όσοι έκαναν διορθώσεις ή δήλωσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τις 13 έως τις 30 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι είχαν ολοκληρώσει τις αντίστοιχες δηλώσεις πριν τις 13 Δεκεμβρίου, έχουν ήδη λάβει τα χρήματά τους, καθώς υπήρξε προηγούμενη καταβολή από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ πριν την αλλαγή του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα περίπου 24.000 δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, παρά το ότι μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους.
Μένει να φανεί αν όσοι είχαν αυτή την τελευταία ευκαιρία, προχώρησαν στη δήλωση. Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την επιστροφή ενοικίου της τρέχουσας χρονιάς, με βάση τα στοιχεία των μισθωτηρίων συμβολαίων και των φορολογικών δηλώσεων του 2025.