Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών πρόκειται να ανακοινώσει από λεπτό σε λεπτό το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των κενών που υπάρχουν στα σχολεία.

Η σημερινή ανακοίνωση δεν συνιστά τη Γ' φάση προσλήψεων αναπληρωτών, αλλά συμπληρωματική ανακοίνωση της Β' φάσης που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Ως εκ τούτου η σημερινή ανακοίνωση δεν θα αφορά όλους τους κλάδους που υπηρετούν στα σχολεία. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, η Β2' φάση θα αφορά μόνο Σχολικούς Νοσηλευτές.

Σημειώνεται ότι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί ανέφεραν πριν από λίγο στο Proson.gr ότι «έχει φύγει το κόκκινο κουμπί στο ΟΠΣΥΔ» κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα έχει ξεκινήσει να τρέχει και από ώρα σε ώρα αναμένονται τα ονόματα των προσληφθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν περίπου 450 ονόματα Σχολικών Νοσηλευτών.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό θέμα τα κενά στα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η υπουργός αναμένεται να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών διεύρυνση πιστώσεων για την Γ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Οι προσλήψεις αναπληρωτών σε αριθμούς

Κατά την Α' φάση το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 24.791 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε:

Κατά τη Β' φάση το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 11.001 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ ως εξής:

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πάνου Ντούλα, καθηγητή Αγγλικής και Κοινωνικών Επιστημών τα κενά στα σχολεία μετά και την ανακοίνωση της Β' φάσης προσλήψεων άγγιζαν τα 15.351!

Κενά στα σχολεία
Πάνος Ντούλας, καθηγητής Αγγλικής και Κοινωνικών Επιστημών
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις