Κλειστά θα παραμείνουν προληπτικά σήμερα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, τα σχολεία στη Σύμη, την Ύδρα, τον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων και τα Κύθηρα, λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Παράλληλα, αύριο Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στο Καστελόριζο, καθώς η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα προβλέπεται να ενταθεί.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με νεότερη ενημέρωση στο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, 6 Δεκεμβρίου 2025 κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.
Το νέο καιρικό σύστημα, που φέρει την ονομασία «Byron», αναμένεται να επηρεάσει έντονα την Παρασκευή μεγάλο μέρος της ανατολικής Ελλάδας, με φαινόμενα μεγάλης έντασης και διάρκειας. Σε αρκετές περιοχές, οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ.
Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις για τυχόν νέα προληπτικά μέτρα.