CLOSE

Breaking news

Χρήματα
A

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ - πρώην ΟΑΕΔ), παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2023 η ημερομηνία λήξης των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης ανέργων και εργαζομένων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα κατάρτισης που απευθύνονται σε 120.000 ανέργους και 150.000 εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αντίστοιχα, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης–NextGenerationEU.

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης, για την απόκτηση ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων και να λάβουν αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Οι ωφελούμενοι άνεργοι λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα 1.000 ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ. 

Στόχος της δράσης είναι οι καταρτιζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά:

Επίδομα 400€ σε εργαζόμενους

«Τρέχει» το πρόγραμμα κατάρτισης «Πάμε Μπροστά», το οποίο έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε άμεσα μέσω της επιλογής του φορέα goLearn στην Αττική, προλαβαίνοντας έτσι το επίδομα των 400 ευρώ.

Εάν έχετε πραγματοποιήσει ήδη την αίτηση σας στο μητρώο ωφελούμενων εργαζόμενων του Voucher της Δ.ΥΠ.Α. μέχρι και τις 03 Μαρτίου του 2023, για να επιλέξετε πάροχο και πρόγραμμα κατάρτισης goLearn.

VOUCHER: Το πρόγραμμα λήγει μέσα στο προσεχές διάστημα - Επιλέξτε το goLearn για Αττική ΤΩΡΑ:

Το πρόγραμμα πρόκειται να λήξει στο προσεχές διάστημα, πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στην επιλογή προγράμματος κατάρτισης μέσω του ακόλουθου συνδέσμου ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ στο εδώ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΥΑΣ έως και τις 3 Μαρτίου.

Για την ένταξη σε τμήματα του goLearn θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! 

Τα δημοφιλή προγράμματα του GOLEARN

  • Digital Marketing
  • Γραμματεία Διοίκησης
  • Επιχειρηματικές Δεξιότητες για Εκμετάλλευση των Πράσινων Ευκαιριών
  • Στέλεχος e-Commerce & Hospitality Sales & Marketing
  • Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)

Εάν έχετε ΚΑΥΑΣ και θέλετε Αναλυτικές οδηγίες για το πως θα επιλέξετε το φορέα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Επίδομα 1.000 ευρώ σε ανέργους

Η επιδότηση των ανέργων γίνεται μέσω προγραμμάτων κατάρτισης που στόχο έχουν τη διασύνδεση των ανέργων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ο κάθε καταρτιζόμενος παρακολουθεί πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Παρακαλούνται όσοι υπέβαλαν αίτηση την Παρασκευή 10/03/2023 να συνδεθούν με τους κωδικούς TAXIS και να υποβάλουν εκ νέου αίτηση. Όσοι δεν προβούν στην παραπάνω ενέργεια, δε θα συμπεριληφθούν στα μητρώα ωφελούμενων.

Υπογραμμίζεται πως δε θα δοθεί άλλη παράταση.

Τι πρέπει να κάνετε

ΚΑΝΤΕ πρώτα εκδήλωση ενδιαφέροντος στο GoLearn ΕΔΩ (Εξυπηρετεί μόνο την Αττική) και μετά αίτηση στο Voucher.gov.gr. 

Βήμα 1ο (ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ Έως 22/3)

Το μεγαλύτερο κομμάτι της κατάρτισης γίνεται online και αυτή την στιγμή για όλη την Αττική μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον στο GoLearn - ΔΕΙΤΕ

ΕΔΩ - ΤΟ GOLEARN ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Βήμα 2ο (ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ Έως 22/3)

Κάνετε αίτηση στο voucher.gov.gr για να μπείτε στο Μητρώο Ωφελουμένων και παίρνετε τον κωδικό ΚΑΥΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ)

Βήμα 3ο (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ)

Εφόσον έχετε κάνει το 2ο βήμα ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΡΕΑ επιλέγετε τον φορέα GoLearn στο Voucher.gov.gr και διαλέγετε αντικείμενο κατάρτισης!

ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στέλνετε τον ΚΑΥΑΣ σας στο [email protected] μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να σας εντάξουμε σε τμήμα ώστε να ξεκινήσετε άμεσα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Digital Marketing 
  • Γραμματέας Διοίκησης
  • Ειδικός στην χρήση τεχνικών και εργαλείων Social Media Marketing 
  • Επιχειρηματικές Δεξιότητες για Εκμετάλλευση των Πράσινων Ευκαιριών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ: 

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ GOLEARN ΤΩΡΑΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ VOUCHER.GOV.GR

Golearn Logo
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις