Breaking news

Πανελλήνιες 2025: Θέματα και απαντήσεις στα Αγγλικά
A

Τελειώνει η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και σε γραπτό μήνυμα (sms), αρκεί να έχουν προηγουμένως μπει στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr προκειμένου να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για νέες εγγραφές μέχρι και αύριο Τρίτη, 24 Ιουνίου.

Αφού καταχωρίσουν τον αριθμό τους στη πλατφόρμα smsresults οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (sms) για

  • τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και
  • τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Ακολουθεί το Μηχανογραφικό Δελτίο

Αφού ανακοινωθούν οι βαθμολογίες οι μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πρέπει να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για την εισαγωγή τους στις Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Προκειμένου να μπορούν να υποβάλουν Μηχανογραφικό οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Συγκεκριμένα, στα σχολεία για τη λήψη του προσωπικού κωδικού πρέπει να προσέλθουν:

  1. Όσοι  έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2025, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν ΜΔ για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και ΠΜΔ για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει ΜΔ και ΠΜΔ, ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος. 
    Πανελλήνιες πανελλαδικές εξετάσεις
  2. Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2023 ή 2024, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
  3. Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ)  έτους 2025 που δεν συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Το Proson.gr εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων!

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις