Breaking news

konstantinos_karamanlis
A

Νέα δημόσια παρέμβαση μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, η οποία όμως θα είναι η πρώτη μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των κρατικών υποκλοπών, θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη στα Ανώγεια του Ρεθύμνου ο Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο του Κρητικού πολιτικού, Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου της Ναυτεμπορικής στην εκδήλωση που οργανώνεται από την Δήμο Ανωγείων και την πρώην υπουργό της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής (έναρξη στις 19:30). Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Βουλή αποφάσισε ήδη τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τις κρατικές υποκλοπές και δρομολογούνται εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν ο κ. Καραμανλής θα εκφράσει τις θέσεις του για το ζήτημα ή θα αφήσει ασχολίαστη μια υπόθεση που έχει συνταράξει την ελληνική πολιτική σκηνή και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, πάντως ότι ο κ. Καραμανλής επέλεξε να μην παραστεί την προηγούμενη εβδομάδα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις υποκλοπές κάτι που αναμφίβολα ενέχει και πολιτικό συμβολισμό. Άλλωστε δεν έχει ξεχαστεί ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, όπως και πολυάριθμα στελέχη της κυβέρνησής του, είχαν υπάρξει θύματα κυκλώματος υποκλοπών το οποίο έδρασε στην Ελλάδα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) μέχρι τις αρχές του 2005.  

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι η ομιλία του κ. Καραμανλή στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» δεν θα στερείται πολιτικών τοποθετήσεων, τόσο για εσωτερικά ζητήματα όσο και αναφορικά με τη θέση και την πορεία της χώρας στη διεθνή σκηνή. Το ίδιο συνέβη άλλωστε και στην προηγούμενη τοποθέτηση του κ. Καραμανλή την 1η Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής όταν είχε απευθύνει ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών» σε εκδήλωση Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ». Τότε ο πρώην πρωθυπουργός είχε δώσει το πολιτικό στίγμα του με αναφορές στα «ελληνοτουρικά» αλλά και το «Ουκρανικό». Μάλιστα, οι δραματικές εξελίξεις στα ενεργειακά φαίνεται να τον δικαίωσαν καθώς είχε σημειώσει εγκαίρως ότι η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία παρατηρώντας ότι «δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι ΗΠΑ έχουν εξ ίσου ισχυρά κίνητρα για την ταχεία περάτωση του πολέμου, αφού εκ των πραγμάτων δεν υφίστανται τις οδυνηρές του συνέπειες».

Ανεξάρτητα, όμως, από ενδεχόμενες αναφορές στην υπόθεση των υποκλοπών ή τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς της ΕΕ στην ενεργειακή κρίση, η αυριανή ομιλία του κ. Καραμανλή στη μνήμη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει αναφορές σε ζητήματα αξιών και πολιτικής ηθικής. Και αυτό γιατί ο αείμνηστος Κρητικός πολιτικός, που υπήρξε και άτυπος σύμβουλος του κ. Καραμανλή στην πρωθυπουργική θητεία του, ήταν «πολιτικός αρχών» και το όνομά του έχει συνδεθεί με την πάλη κατά της διαπλοκής της πολιτικής με την οικονομική εξουσία.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις