Breaking news

Μητσοτάκης
A

Ότι δε θα δώσει το χρίσμα στον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, μετά τον ανεπίτρεπτο ξυλοδαρμό του δεύτερου σε πολίτη, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τις δημοσκοπήσεις αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι: «Καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βίας, ο κ. Μπέος δεν έχει την στήριξη της ΝΔ. Είναι θέμα των δημοτών του Βόλου να επιλέξουν ποιος είναι ο κατάλληλος δήμαρχος», σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα με τον δήμαρχο Βόλου, που χαστούκισε πολίτη.

«Δεν λύσαμε το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, θέλω να είμαι ειλικρινής. Μπορούμε να φτιάχνουμε έργα υποδομών. Στη Θεσσαλία θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια αλλά τον πρώτο λόγο θα τον έχει ανεξάρτητος φορέας ύδατος. Από την εκτροπή του Αχελώου συζητάμε για έργα υποδομής. Ήδη υπάρχει ολλανδική εταιρεία που καταλήγει σε σημαντικά έργα που πρόκειται να γίνουν» σημείωσε.

«Αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν θα προκαταλάβω την έρευνα της δικαιοσύνης. Το ότι έχει ξεκινήσει έρευνα της δικαιοσύνης δεν σημαίνει ότι δεν θα στηρίξουμε τον κ. Αγοραστό», απάντησε σε ερώτηση αν θα εξακολουθήσει να τον στηρίζει και αν καταδικαστεί.

Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγοραστός βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης για τα αντιπλημμυρκά έργα που δεν έγιναν και οδήγησαν στη φετινή καταστροφή. 

Ο πρωθυπουργός παρείχε «κάλυψη» στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Βασίλη Κικίλια, για τον οποίο είχε ξεσπάσει φημολογία περί απομάκρυνσης μετά τις απανωτές φυσικές καταστροφές, με αποκορύφωμα τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Για το θέμα του κ. Πατούλη, τον οποίο δεν στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, μετά το κύμα οργής για βίντεο όπου χόρευε ζεϊμπέκικο την ώρα που μαίνονταν οι πυρκαγιές στη χώρα, είπε ότι: «αυτή τη στιγμή υποψήφιος είναι ο κ. Χαρδαλιάς και είναι εφικτό να κερδίσει στην περιφέρεια Αττικής από τον πρώτο γύρο».

Σε επόμενη ερώτηση για το rotation στην κυβέρνηση ανέφερε ότι πολλοί υπουργοί έκατσαν στον πάγκο και αυτό δεν είναι τιμωρία, αλλά δυνατότητα να πάρουν και άλλοι συνάδελφοι, ενώ άλλοι να δοκιμαστούν και σε άλλες θέσεις ευθύνης. «Μία τετραετία είναι αρκετός χρόνος να δείξει κάποιος τι μπορεί να προσφέρει. Έχω να ζυγίσω τη συνέχεια και τη σταθερότητα και το συμβιβασμό με την καθημερινότητα» είπε.

«Επέλεξα αυτές τις μετακινήσεις σε συνδυασμό με πολλά νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση. Τελικά τα υπουργεία και τα κυβερνητικά σχήματα κρίνονται με την απόδοσή τους. Το επιτελικό κράτος είναι αυτό το οποίο μπορεί να αναθέτει συγκεκριμένες αποστολές σε υπουργούς και υφυπουργούς. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν ξεκάθαρο οδικό χάρτη. Έκρινα ότι πρέπει να έχω αυξημένο αριθμό υφυπουργών για να έχουν λογοδοσία για συγκεκριμένα σχέδια», ανέφερε.

Κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού 

Για την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού και το πρόβλημα της ακρίβειας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της μέσης ελληνικής οικογένειας είναι αυτό της ακρίβειας. Έχω μιλήσει και έχω πει ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η μία των προσωρινών μέτρων στήριξης όπως το market pass και η δεύτερη έχει να κάνει με τις μόνιμες αυξήσεις και τα μέτρα σωστής λειτουργίας της αγοράς. Πιστεύουμε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της μεγάλης ακρίβειας».

«Το market pass είναι σημαντική βοήθεια που έχουμε δώσει. Υπάρχουν άλλα μέτρα όπως η έκτακτη στήριξη σε ένα μεγάλο αριθμό συνταξιούχων και οι μόνιμες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, μια ακόμα αύξηση στους συνταξιούχους, μία ακόμα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Δεν διστάσαμε να τα βάλουμε με μεγάλους και να επιβάλλουμε πρόστιμα τα οποία βεβαίως και πληρώθηκαν» ανέφερε.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι: «Υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για τα περιθώρια κέρδους και να γνωρίζουν όλες και όλοι ότι δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς από τους ελέγχους γιατί μπορεί να είναι μεγάλες». «Δεν πίστευαν πολλοί ότι θα βάλουμε τάξη στο μπάχαλο της Μυκόνου. Το κάναμε. Επιμένω πολύ σε αυτή την πολιτική της νομιμότητας παντού. Δεν υπάρχουν έξυπνοι και κορόιδα. Το ίδιο ισχύει και για τη φοροδιαφυγή. Γνωρίζουμε που βρίσκονται οι εστίες φοροδιαφυγής», συμπλήρωσε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις