CLOSE

Breaking news

ΙΝΤΙΜΕ
A

Συνεχίζεται το μπαράζ αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή του κόμματος, κ. Γιώργο Βαρεμένο να φεύγει, ενώ παράλληλα, παραιτήθηκε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του κόμματος, με νύξεις κατά του προέδρου. 

Την αποχώρηση του από το κόμμα, γνωστοποίησε με ανακοίνωση, στην οποία ασκεί δριμεία κριτική στον πρόεδρο του κόμματος της Κουμουνδούρου, κ. Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνει ότι ο κ. Κασσελάκης «οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style».

«Το χειρότερο από όλα είναι ότι επικράτησε ένα κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας πρωτοφανές στα χρονικά. Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντίθετα η ποιότητα των μέσων προσδιορίζει το ευγενές ή μη του σκοπού. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι διακυβεύεται μια ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς» τονίζει.

Η ανακοίνωση 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Γιώργου Βαρεμένου έχει ως εξής: 

«Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι επικράτησε ένα κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας πρωτοφανές στα χρονικά. Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντίθετα η ποιότητα των μέσων προσδιορίζει το ευγενές ή μη του σκοπού. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι διακυβεύεται μια ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς.

Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανταγωνιζόμενες τάσεις- οργανωτικά σχήματα στις οποίες απέφυγα να συμμετέχω, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, ήταν προβληματική και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο νέο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να οικοδομήσει κάτι καινούριο χωρίς να απομακρύνεται από τις ρίζες του.

Σέβομαι την όποια επιλογή των συντρόφων με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια ολόκληρα και τα αισθήματά μου απέναντί τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις όπως η σημερινή, ορισμένα πράγματα ανάγονται στον σκληρό πυρήνα της ατομικής ευθύνης του καθενός. Όλοι μας κρινόμαστε πέρα από πλειοψηφίες ή εκλογικά αποτελέσματα από την ίδια την ιστορία. Κανείς δεν διαθέτει το αλάθητο, αλλά και κανείς δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κάτι που δεν μπορεί να το υπερασπιστεί. Δεν αισθάνομαι ότι απλά αποχωρούμε, αλλά ότι προχωρούμε».

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε επιστολή του στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου, την οποία κοινοποιεί και στον Στέφανο Κασσελάκη «η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής».

Ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι: «Όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ». Διευκρινίζει πάντως ότι: «Παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η παραίτηση Δραγασάκη αναμένεται να επιφέρει νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται να προστεθούν στα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε μια μέρα η ηγεσία του κόμματος πήρε πίσω το απαγορευτικό εμφάνισης των στελεχών του κόμματος σε τηλεοπτικά πάνελ στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Νέας Αριστεράς ενώ αναταράξεις σημειώθηκαν και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» με την παρ’ ολίγο απόλυση δημοσιογράφου για ένα σχόλιο που αφορούσε τη σκυλίτσα του Στέφανου Κασσελάκη.

Η επιστολή του

Πιο αναλυτικά, η επιστολή του κ. Δραγασάκη έχει ως εξής: 

«Προς Ράνια Σβίγγου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση

Στέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις