Breaking news

INTIME
A

«Αναζητούνται ακίνητα για την κοινωνική στέγαση των δημοσιών υπαλλήλων» διαμήνυσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη. 

Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο για την εκμετάλλευση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας Hellenic Public Property Conference που διοργάνωσε η Boussias events σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ, η κα Ζαχαράκη τόνισε πως: «Διαθέσιμα κτίρια σε ολόκληρη την Ελλάδα αναζητά το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων».

Η υπουργός μιλώντας σε πάνελ με θέμα: «Κοινωνική και προσιτή κατοικία, λύση στο στεγαστικό πρόβλημα και ο ρόλος της δημόσιας περιουσίας», και το οποίο συντόνιζε ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι σε συνεργασία με δήμους αναζητούνται κτίρια σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

«Μπορεί να είναι διαμερίσματα, μπορεί να είναι καταστήματα, παλιά δημόσια σχολεία, ακόμα και παλιά αστυνομικά τμήματα για να μπορούν να αξιοποιηθούν» ανέφερε η υπουργός. «Έχει τεθεί πολλές φορές το ζήτημα δασκάλων, καθηγητών  αστυνομικών, που αδυνατούν λόγω υψηλών ενοικίων να αναλάβουν υπηρεσία» επεσήμανε η κα Ζαχαράκη τονίζοντας πως είναι ανάγκη το κράτος να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος.

Παράλληλα, η κα Ζαχαράκη προανήγγειλε μια εθνική καμπάνια ενημέρωσης για την οικογένεια αλλά και ειδικά για τα ζητήματα γονιμότητας καθώς όπως υπογράμμισε υπάρχει ελάχιστη γνώση κυρίως μεταξύ των νέων, στο πόσο επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες τους και την επιλογή να αποκτήσουν οικογένεια. 

«Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά η οποία έχει καταπονηθεί από τις πολλαπλές κρίσεις» τόνισε η κα Ζαχαράκη αναφερόμενη σε επιμέρους πολιτικές και προγράμματα που υλοποιεί το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τα οποία εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο αντιμετώπισης του Δημογραφικού. 

Σχετικά με τα στεγαστικά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία υλοποιούνται η υπουργός ανέφερε ότι εξετάζεται διεύρυνση αλλά και βελτίωση των όρων για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» προκειμένου το συγκεκριμένο πρόγραμμα να γίνει ελκυστικότερο. Υπενθυμίζεται ότι το Ανακαινίζω – Νοικιάζω αφορά στη λειτουργική ανακαίνιση 12.500 κλειστών διαμερισμάτων προκειμένου να διατεθούν στη μακροχρόνια μίσθωση. Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» ήδη έχουν εκταμιευθεί  6.049 δάνεια για την αγορά σπιτιού από ζευγάρια έως 39 ετών. Τα 700 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί από τη ΔΥΠΑ.  

Η υπουργός ανέδειξε την περιφερειακή διάσταση του Δημογραφικού μιλώντας ουσιαστικά για «13 σχέδια για το Δημογραφικό» τονίζοντας ιδιαίτερα τη συμβολή της ΕΝΠΕ αλλά και της ΚΕΔΕ με προτάσεις αλλά και τον κρίσιμο ρόλο στην υλοποίηση επιμέρους πολιτικών. 

Αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης και ενδυνάμωσης των γυναικών, την εναρμόνιση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή, το υποστηρικτικό πλαίσιο για τις οικογένειες με παιδιά. 

Σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργό και υγιή γήρανση, στην πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που διευκολύνει τους συνταξιούχους να επανέρχονται στη δουλειά εφόσον το επιθυμούν, στην  ενίσχυση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, στην αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και των ΚΗΦΗ αλλά και στην προοπτική έναρξης νέων προγραμμάτων για φροντιστές στο σπίτι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις