Συμπληρώνονται τρία χρόνια από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε ότι ο χρόνος δεν μειώνει ούτε τον πόνο των συγγενών ούτε την ευθύνη για την τραγωδία. Όπως σημειώνει, η μνήμη των θυμάτων παραμένει ζωντανή και η ανάγκη για δικαίωση καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συμβολική πρωτοβουλία του Δήμου για την τοποθέτηση του μνημείου «Το Δέντρο των Ψυχών – Η Αρχή», στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς, απέναντι από την Τεχνόπολη. Το μνημείο αποτελεί έναν διαρκή χώρο μνήμης και τιμής για τα θύματα της τραγωδίας.
Η ανάρτηση του Δημάρχου Αθηναίων
«Τρία χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, η μνήμη παραμένει ζωντανή και το αίτημα για δικαιοσύνη πιο δυνατό από ποτέ.
Η δικαίωση όσων χάθηκαν είναι χρέος όλων μας.
Η Αθήνα θυμάται και στέκεται ενωμένη, με σεβασμό και ευθύνη.
ΥΓ. Το Μνημείο «το Δέντρο των Ψυχών – Η Αρχή» τοποθετήθηκε πριν από έναν χρόνο στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς (απέναντι από την Τεχνόπολη) από τον Δήμο Αθηναίων εις μνήμην των θυμάτων των Τεμπών».