Breaking news

«Κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη εικόνα των τιμών και θα δημιουργήσει «τείχος προστασίας» για τον καταναλωτή
A

Σε παρέμβασή του μέσω της ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε το πλαίσιο των κυβερνητικών ενεργειών απέναντι στις οικονομικές συνέπειες της διεθνούς κρίσης.

Όπως ανέφερε, πριν από το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την αναταραχή στην αγορά καυσίμων.

«Κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του»

«Κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη εικόνα των τιμών και θα δημιουργήσει «τείχος προστασίας» για τον καταναλωτή, διαχωρίζοντας τις διεθνείς αυξήσεις που θεωρούνται δικαιολογημένες από τα αυθαίρετα «καπέλα» στην αντλία.

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με την επάρκεια υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου. Παρά τη νευρικότητα που παρατηρήθηκε με ουρές στα πρατήρια, υπογράμμισε ότι τα εθνικά αποθέματα είναι επαρκή και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Τόνισε επίσης ότι, παρότι τα Στενά του Ορμούζ έχουν στρατηγική σημασία, καθώς από εκεί διέρχεται το 25% του παγκόσμιου εμπορίου αργού πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει θωρακισμένη. Παράλληλα ανέφερε ότι η δυνατότητα στήριξης των νοικοκυριών υπάρχει επειδή η χώρα διαθέτει το απαραίτητο δημοσιονομικό «ταμείο», αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών.

«Οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας και κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον»

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για την άμεση αποστολή φρεγατών και μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο. «Οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας και κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον», δήλωσε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κινήθηκε πρώτη στο πεδίο, γεγονός που, όπως είπε, ώθησε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με την παροχή αντιβαλλιστικής κάλυψης στη Βουλγαρία, δείχνει τις αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας και αποτελεί απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν τον πατριωτισμό της κυβέρνησης με «επιπόλαιο τρόπο».

Αναφερόμενος στον τουρισμό για το 2026, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, επισημαίνοντας ότι οι κρατήσεις κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα ενδέχεται να λειτουργήσει ως ασφαλής προορισμός σε σύγκριση με χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στη ζώνη της κρίσης, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει πλέον αποκτήσει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων, έχοντας δοκιμαστεί στον Έβρο, στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση του 2022, γεγονός που της επιτρέπει να ενεργεί με σοβαρότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις