Την αυτοπρόσωπη παρουσία της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, καθώς και του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργου Στασινού, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ζητά μέσω επιστολής ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.
Ο κ. Δούκας σημειώνει ότι η δημοσιοποίηση του πορίσματος από τα μέσα ενημέρωσης καθιστά αναγκαίο να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.
Στην επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Παιδείας και στον πρόεδρο του ΤΕΕ, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει ότι η φυσική παρουσία τους κρίνεται αναγκαία για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει.
«Τα θέματα της ασφάλειας των μαθητών απαιτούν σοβαρότητα και άμεσες ενέργειες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Ο Χάρης Δούκας απευθύνει πρόσκληση στη Σοφία Ζαχαράκη και στον Γιώργο Στασινό να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, στις 15:00.