Με συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά στις 10:00 π.μ. και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου πανελλαδική κινητοποίηση, διεκδικώντας την ικανοποίηση του διεκδικητικού της πλαισίου.
Το πλαίσιο των αιτημάτων
Οι συνταξιούχοι ζητούν την εφαρμογή μέτρων που αφορούν:
-
Αυξήσεις συντάξεων στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών.
-
Θεσμοθέτηση καταβολής της απώλειας από τον τιμάριθμο στο σύνολό της για όλες τις συντάξεις.
-
Καταβολή 13ης και 14ης σύνταξης.
-
Εξόφληση παρανόμως παρακρατηθέντων αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.
-
Υπολογισμός σύνταξης βάσει του μέσου όρου της τελευταίας πενταετίας του συντάξιμου μισθού.
-
Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και της εισφοράς για την υγεία.
-
Απόδοση της εθνικής σύνταξης σε όλες τις συντάξεις.
-
Προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, καθώς και ενίσχυση των δημόσιων οίκων ευγηρίας.
-
Κοινωνικός τουρισμός για όλους.
-
Προσλήψεις προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ.
Συνεχείς κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Αύριο Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Επιπλέον, προγραμματίζεται νέα πανελλαδική συγκέντρωση στις 20 Μαρτίου στην πλατεία Συντάγματος στις 12:00 μ.μ., με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει ότι οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πανελλαδικό επίπεδο, προκειμένου να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων και να διασφαλιστεί η βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.