CLOSE

Breaking news

16 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους σκέφτονται οι πλούσιοι
A

Αρκετοί είναι εκείνοι που συχνά αναρωτιούνται πώς γίνεται κάποιοι να πλουτίζουν από το πουθενά, ενώ οι ίδιοι παραμένουν σε χαμηλό οικονομικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Money Review και τον Τ. Harv Eker, συγγραφέα του βιβλίου «Σκέψου σαν πλούσιος», το οποίο αποτελεί Νο.1 best seller των New York Times και Wall Street Journal, ο πραγματικό λόγος διαφοράς είναι ο τρόπος σκέψης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ίδιος: «Οι σκέψεις οδηγούν σε συναισθήματα. Τα συναισθήματα οδηγούν σε δράσεις. Οι δράσεις οδηγούν σε αποτελέσματα».

Ειδικότερα μέσα από την προσωπική του εμπειρία, ανακάλυψε ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο, ενώ τους μοιράστηκε μέσα από το βιβλίο του.

1. Οι πλούσιοι πιστεύουν «Εγώ είμαι ο δημιουργός της ζωής μου», ενώ οι φτωχοί «Η ζωή είναι κάτι που μου συμβαίνει»

Όπως αναφέρει ο Eker, μεταξύ άλλων, «Συνήθως οι φτωχοί είναι εκείνοι που ξοδεύουν μία περιουσία, παίζοντας λότο», διότι «πιστεύουν ότι ο πλουτισμός τους θα προέλθει από κάποιον που θα επιλέξει τον αριθμό τους μέσα από την κληρωτίδα», και όχι από τις δικές τους δράσεις. Επιπλέον υποστηρίζει, ότι οι φτωχοί θεωρούν πως είναι τα θύματα της ζωής και συχνά επιρρίπτουν τις ευθύνες στους άλλους, λένε δικαιολογίες και παραπονιούνται. 

2. Οι πλούσιοι παίζουν το παιχνίδι του χρήματος για να κερδίσουν, οι φτωχοί για να μην χάσουν 

Ο Eker συμβουλεύει: «Αν στοχεύετε στα αστέρια, θα βρεθείτε τουλάχιστον στο φεγγάρι», αλλά υποστηρίζει πως οι φτωχοί δεν στοχεύουν καν το ταβάνι και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν είναι επιτυχημένοι.

3. Οι πλούσιοι δεσμεύονται να είναι πλούσιοι, οι φτωχοί θέλουν να είναι πλούσιοι 

«Αν δεν είστε πλήρως, ολοκληρωτικά και πραγματικά δεσμευμένοι στη δημιουργία πλούτου, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα καταφέρετε», τονίζει ο συγγραφέας.  

4. Οι πλούσιοι σκέφτονται μεγαλόπνοα, οι φτωχοί κοντόφθαλμα 

Ο Eker, υπογραμμίζει τη σημασία του να αξιοποιεί ο κάθε ένας τις δυνατότητές του στο έπακρο.

5. Οι πλούσιοι επικεντρώνονται στις ευκαιρίες, οι φτωχοί στα εμπόδια 

Το μυαλό των φτωχών μονίμως ψάχνει τι είναι λάθος και τι μπορεί να πάει στραβά, ενώ οι πλούσιοι σκέφτονται ότι η επένδυσή τους «Θα αποδώσει, γιατί θα φροντίσω να αποδώσει». 

6. Οι πλούσιοι θαυμάζουν άλλους πλούσιους και επιτυχημένους ανθρώπους. Οι φτωχοί απεχθάνονται τους πλούσιους

«Μακάρισε αυτό που επιθυμείς», συμβουλεύει. 

7. Οι πλούσιοι συναναστρέφονται θετικούς ή επιτυχημένους ανθρώπους, ενώ οι φτωχοί αρνητικούς ή αποτυχημένους 

Αντί να κοροϊδεύετε τους πλούσιους, κάντε τους πρότυπά σας. Αντί να τους αποφεύγετε, γνωρίστε τους και αντί να τους θεωρείτε ξεχωριστούς, σκεφτείτε ότι είστε και εσείς ικανοί να τα καταφέρετε. 

8. Οι πλούσιοι είναι πρόθυμοι να προωθήσουν τον εαυτό τους και τις αξίες τους, οι φτωχοί σκέφτονται αρνητικά σχετικά με την προβολή και τις προωθητικές δράσεις 

Μπορεί να έχει δημιουργήσει κάποιος, κάτι καλό, αλλά αν δεν το γνωρίζουν οι άλλοι, δεν έχει καμία αξία. 

9. Οι πλούσιοι αποδεικνύονται ανώτεροι των προβληματικών περιστάσεων, ενώ οι φτωχοί κατώτεροι 

Όπως λέει, «Το μυστικό της επιτυχίας δεν έγκειται στο να προσπαθείτε να αποφύγετε τα προβλήματα ή να απαλλαγείτε από αυτά ή να δειλιάσετε. Το μυστικό είναι να εξελιχθείτε έτσι ώστε να αρθείτε πάνω από τα προβλήματα».

10. Οι πλούσιοι είναι εξαιρετικοί στο λαβείν, ενώ οι φτωχοί δεν είναι 

Εδώ ο συγγραφέας υποστηρίζει πως «Όπως ενεργείτε σε έναν τομέα, έτσι ενεργείτε σε όλους τους τομείς. Αν εμποδίζετε τον εαυτό σας να λάβει χρήματα, το πιθανότερο είναι ότι εμποδίζετε τον εαυτό σας να λάβει οτιδήποτε άλλο καλό στη ζωή» και το αντίθετο. 

11. Οι πλούσιοι επιλέγουν να αμείβονται βάσει έργου, ενώ οι φτωχοί μέσω χρόνου 

Ο συγγραφέας θεωρεί πως με το να λαμβάνει κανείς ένα μηνιαίο μισθό, να πληρώνεται δηλαδή για τον χρόνο που αφιερώνει σε κάτι, βάζει ταβάνι στο εισόδημά του. 

12. Οι πλούσιοι σκέφτονται «και τα δύο», οι φτωχοί «είτε/είτε»

Αντί να βάζει τον εαυτό του κανείς σε ένα δίλημμα του τύπου «εργασία ή διασκέδαση», ο Eker προτείνει, να προσπαθήσει να βρει τους τρόπους που θα τα έχει και τα δύο. 

13. Οι πλούσιοι εστιάζουν στην καθαρή τους περιουσία, ενώ οι φτωχοί στο εισόδημα από την εργασία τους 

Οι τέσσερις παράμετροι της καθαρής περιουσίας, είναι το εισόδημα, οι αποταμιεύσεις, οι επενδύσεις και οι… περικοπές. «Οι φτωχοί και οι μεσοαστοί πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος να πλουτίσουν είναι να βγάλουν πολλά χρήματα», όμως όσα περισσότερα βγάζει κάποιος, τόσο περισσότερα πράγματα θεωρεί πως χρειάζεται και τόσο περισσότερα ξοδεύει. 

14. Οι πλούσιοι διαχειρίζονται με επιτυχία τα χρήματά τους, ενώ οι φτωχοί τα κακομεταχειρίζονται με επιτυχία

Με βάση και το Νο.13, αν δεν έχει μάθει κανείς να ελέγχει τα έξοδά του, όσα χρήματα και αν βγάλει, ποτέ δεν θα είναι αρκετά. 

15. Οι πλούσιοι βάζουν τα χρήματά τους να δουλεύουν σκληρά για αυτούς, ενώ οι φτωχοί δουλεύουν σκληρά για να κερδίσουν τα χρήματά τους

«Οι πλούσιοι αντιμετωπίζουν το κάθε ευρώ ως “σπόρο” που μπορεί να φυτευτεί για να κερδίζουν 100 ακόμη ευρώ, που μπορούν έπειτα να ξαναφυτευτούν για να τους αποδώσουν 1.000 ευρώ». 

16. Οι πλούσιοι δρουν παρά τον φόβο, ενώ οι φτωχοί επιτρέπουν τον φόβο να τους σταματά 

Ο Eker λέει χαρακτηριστικά πως «Αν είσαι πρόθυμος να κάνεις μονάχα τα εύκολα, η ζωή θα είναι δύσκολη. Αλλά αν είσαι πρόθυμος να κάνεις τα δύσκολα, η ζωή θα είναι εύκολη».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις