Breaking news

Θέσεις εργασίας
A

Πολλά άτομα που κατέχουν ηγετικές θέσεις , υποστηρίζουν πως το «κλειδί» της επιτυχίας κρύβεται στο να βγείτε από τη «ζώνη άνεσής» σας.

Η ανάληψη συγκεκριμένων κινδύνων στη δουλειά βοηθά εσάς και την εταιρεία να μάθετε σημαντικά μαθήματα και τελικά να πετύχετε πράγματα που δεν είχατε φανταστεί.

Ακολουθούν τρεις συμβουλές, από επιτυχημένους CEO, σχετικά με τη σύνδεση της επιτυχίας και του ρίσκου προς το άγνωστο, όπως τις κατέγραψε η ιστοσελίδα του cnbc:

«Δοκιμάστε εμπειρίες που σας κάνουν να νιώθετε άβολα»

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Edward Jones, Penny Pennington, ξεκίνησε την καριέρα της στην εταιρική τραπεζική βοηθώντας τις επιχειρήσεις στη χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, το 2000, προσλήφθηκε ως οικονομική σύμβουλος ιδιωτών στον Edward Jones.

«Ποτέ δεν είχα δουλέψει ατομικά με οικογένειες πριν», είπε στο CNBC Make It. Δεν είχε καν τις διάφορες πιστοποιήσεις και άδειες που χρειαζόταν για να το κάνει. Αλλά η εταιρεία τη βοήθησε να πάρει τα πάνω της και στην πορεία έμαθε τι σήμαινε να εξυπηρετείς μεμονωμένα άτομα. Βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τη θέση της ως επικεφαλής της εταιρείας τώρα.

«Πηγαίνετε σε μέρη και εμπειρίες που σας κάνουν να νιώθετε άβολα», είπε, προσθέτοντας ότι, «εκεί έρχεται η ανάπτυξη. Εκεί έρχεται η αυτοπεποίθηση».

Γνωρίστε νέα άτομα και «οι συνδέσεις θα δημιουργηθούν»

Μερικές φορές, αυτή η «τρομακτική» νέα ευκαιρία έρχεται με τη μορφή της συνάντησης νέων ανθρώπων.

«Όταν είσαι πρόθυμος να εκθέσεις τον εαυτό σου εκεί έξω, θα νιώθεις άβολα. Το στομάχι σας μπορεί να γυρίζει αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Nick Bailey , Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας real estate Re/Max. Αλλά αυτό είναι απίστευτα πολύτιμο για τη διεύρυνση των γνώσεών σας και πιθανώς να σας βοηθήσει να λύσετε προβλήματα στη δουλειά.

Ο Baily συνιστά να παρακολουθήσετε μια εκδήλωση δικτύωσης για διαφορετικό κλάδο, να στείλετε ένα formal email σε έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο που θαυμάζατε εδώ και καιρό ή απλά να προσεγγίσετε έναν επαγγελματία με δεκαετίες εμπειρίας στον εργασιακό σας χώρο. Το χειρότερο που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι είναι να σου πουν ότι δεν ενδιαφέρονται να μιλήσουν. Αλλά αυτό είναι σπάνιο, είπε. Οι περισσότεροι άνθρωποι κολακεύονται όταν κάποιος εκφράζει ειλικρινά ενδιαφέρον για τη δουλειά του.

Όταν το κάνετε αυτό, «οι συνδέσεις θα μπουν στη θέση τους», είπε.

Πάρε «ένα ρίσκο την ημέρα»

Μερικοί ηγέτες θα σας ζητούσαν να περπατάτε σε αχαρτογράφητα νερά αρκετά συχνά.

«Ένα ρίσκο την ημέρα, αυτό πρέπει να παίρνουμε όλοι», δήλωσε ο Sander van’t Noordende , Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού Randstad. Αφηγείται την ιστορία της ανάγκης να καλέσει έναν νέο πελάτη σε μια από τις πρώτες του δουλειές, κάποιον με τον οποίο δεν είχε μιλήσει ποτέ πριν.

«Σήκωσε το τηλέφωνο, έκανα την εισαγωγή μου και του άρεσε το βήμα μου», λέει, προσθέτοντας ότι, «το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί είναι ότι θα έλεγε «όχι» και θα το έκλεινε». Αλλά, αντί αυτού, ο πελάτης ενδιαφέρθηκε.

Το να παίρνεις τακτικά ρίσκα «πραγματικά σε φέρνει περαιτέρω σε επαφή με τη ζωή», λέει.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις