Breaking news

Γενιά Ζ
A

Η «Γενιά Ζ» έχει κατακλείσει την αγορά εργασίας, με τους νέους εκπροσώπους της να εστιάζουν τόσο στην οικονομική, αλλά και εργασιακή τους ανέλιξη. Συγκεκριμένα όπως έδειξε μία νέα έρευνα του Pew Research, το ποσοστό του 44% δείχνει να είναι εν μέρη ευχαριστημένο με την εργασία του, αποτελώντας την ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών.

Ωστόσο, το ποσοστό για τους άνω των 65 ετών και άνω ανέρχεται στο 67%, με τους νεότερους εργαζόμενους να εκφράζουν μεγαλύτερη δυσαρέσκεια από τους άλλους για την επαγγελματική τους ζωή.

Τι δείχνει η περίπτωση μίας 25χρονης εργαζόμενης

Μία τέτοια χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της 25χρονης Κίμι Κανεσίνα, σύμφωνα με το Business Insider, καθώς το προηγούμενο καλοκαίρι η νεαρή γυναίκα απολύθηκε από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Ενόσω αναζητά μία νέα θέση εργασίας, εστιάζει αποκλειστικά και μόνο στο μισθό, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εταιρική κουλτούρα ή στο ενδιαφέρον της εργασίας.

Η ίδια δήλωσε ότι, «Σήμερα παρατηρείται έντονη συζήτηση σχετικά με τη διαφάνεια στους μισθούς. Έτσι, σε πολλές από τις θέσεις για τις οποίες υποβάλλω αίτηση, γνωρίζω ήδη το εύρος των αποδοχών από τις αγγελίες».

Η Κανεσίνα κατέστησε σαφές ότι, μόνο εάν η αμοιβή είναι ικανοποιητική τότε μόνο αναζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία και τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι συμφωνούν ότι κατά την αναζήτηση εργασίας επικεντρώνονται κυρίως στον μισθό και στην επαγγελματική εξέλιξη. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι προτεραιότητες που καθορίζει η νέα γενιά διαμορφώνουν το τοπίο της απασχόλησης.

Αυτά ήταν «τα ψέματα» που πίστεψαν οι Millennials

Οι νεαροί εργαζόμενοι της γενιάς των Millenials, στο παρελθόν ήξεραν ότι αν τυχόν διατηρούσαν μακροχρόνια θέση σε μια εταιρεία, θα ανταμείβονταν στο μέλλον. Ειδικότερα, εστίαζαν στο ότι το κλειδί για εξέλιξη στην καριέρα και επίτευξη του επιθυμητού μισθού ήταν η αφοσίωση στη δουλειά.

Αυτή η πραγματικότητα φαίνεται να έχει αλλάξει ριζικά, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τους εργοδότες τους, καθώς αυτοί πληρώνουν ακόμα και το 7% περισσότερο τους νέους προσληφθέντες.

Οι απογοητευτικές εμπειρίες των Millenials, τους έκαναν να πιστέψουν ότι μια σταθερή οκτάωρη απασχόληση θα τους παρείχε οικονομική ασφάλεια και επαγγελματική εξέλιξη, οι Gen Zers διστάζουν να εμπιστευτούν το μέλλον τους στους εργοδότες τους.

Οι προτεραιότητες διαφοροποιούνται. «Όταν είμαστε νέοι, ανησυχούμε περισσότερο για το μέλλον μας. Καθώς μεγαλώνουμε, τείνουμε να επικεντρωνόμαστε σε βραχυπρόθεσμους στόχους που συμβάλλουν στη διατήρηση θετικών συναισθημάτων και ψυχικής ευεξίας», εξηγεί η Τζούλια Κένσμποκ, καθηγήτρια διοίκησης και οργάνωσης στο πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία.

Σε μια εποχή έντονων πληθωριστικών πιέσεων, η Γενιά Z αναλαμβάνει τον έλεγχο του μέλλοντός της, δίνοντας προτεραιότητα σε υψηλές αμοιβές και επαγγελματική εξέλιξη. Η αμοιβή δεν αποτελεί απλώς ένα θέμα φιλοδοξίας, αλλά είναι βασικής σημασίας για την επιβίωση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις