Breaking news

ΕΚΠΑ
A

Σε στάση εργασίας προχωρά σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), με αίτημα την επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος απολύθηκε αιφνιδίως επειδή συμμετείχε στη συμβολική κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) που πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. 

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στις 12.30. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ προχωρούν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να επαναπροσληφθεί άμεσα ο απολυμένος συνάδελφος τους. 

Είχε προηγηθεί μεγάλη κινητοποίηση την περασμένη Παρασκευή στα Προπύλαια καθώς και συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών αρνείται να συναντήσει τόσο την Ομοσπονδία, όσο και τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, καθώς και τους Συλλόγους ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την εκδικητική απόφαση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ να προχωρήσει στην απόλυση του συμβασιούχου συναδέλφου μας Δημήτρη Αντωνίου, μέλους του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας μας.

Θυμίζουμε ότι η απόλυσή του δρομολογήθηκε, επειδή συμμετείχε στη συμβολική κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, μαζί με φοιτητές, μέλη ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ. Η κινητοποίηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των μεγάλων κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν για πάνω από 2 μήνες φοιτητές και εργαζόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω ενίσχυση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια να  εμποδίσει αυτούς τους αγώνες με κάθε τρόπο, με συκοφαντίες, απειλές, εισαγγελικές παρεμβάσεις, καταστολή. Τώρα η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ παίρνει την σκυτάλη και προχωρά και στην απόλυση συνδικαλιστή

Ούτε ο συνάδελφος που για παραδειγματισμό απολύεται, ούτε κανένας άλλος από τους συμμετέχοντες στην επίμαχη κινητοποίηση δεν έκανε τίποτα περισσότερο από μια συμβολική διαμαρτυρία: Καμία ζημιά, καμία δολιοφθορά, καμία παρακώλυση λειτουργίας της υπηρεσίας δεν προκλήθηκε εξαιτίας των συναδέλφων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Αυτό που πραγματικά προκάλεσε η κινητοποίηση ήταν να αποκαλύψει για άλλη μια φορά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για πανεπιστήμια - μαγαζιά όπου το κριτήριο για να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά του λαού θα είναι αν αντέχει το πορτοφόλι. Αυτό που ενόχλησε την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και λειτουργεί τιμωρητικά εκ των υστέρων, είναι ότι "εκτέθηκε" στα μάτια της κυβέρνησης λόγω των ρεπορτάζ των καναλιών και της απαίτησής τους για παραδειγματική τιμωρία όσων αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια. Το ίδιο "έργο" το είδαμε να επαναλαμβάνεται στη Νομική της Κομοτηνής, στο ΑΠΘ και αλλού, όπως η κλήση σε ακρόαση εκλεγμένου φοιτητικού συλλόγου στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, με την καταστολή να οργιάζει.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όλο αυτό το διάστημα ο Πρύτανης δε δέχτηκε να συναντήσει ούτε την Ομοσπονδία μας, ούτε τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, τους Συλλόγους ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγωνιζόμενων συνδικαλιστών και άλλων πρωτοπόρων εργαζομένων έχει πάρει διαστάσεις μόνιμης πρακτικής το τελευταίο διάστημα από κράτος και εργοδοσία, γιατί έτσι θέλουν να βάλουν φρένο σε όσους αγωνίζονται ενάντια στα αδιέξοδα που γεννά η κυρίαρχη πολιτική.

Απαιτούμε να παρθεί ΤΩΡΑ πίσω η απόλυση! Να επιστρέψει ο συνάδελφος στη θέση που εργάζεται επί 19 ολόκληρα χρόνια!

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις