Breaking news

tsipras
A

Αφότου πραγματοποίησε την περιοδεία του στην αγορά της Καλλιθέας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα ανάστασης και όχι μέτρα σταύρωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί ανάσα και προοπτική».

Ενώ τόνισε ότι «Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δύο σούπερ μάρκετ» και πως «είναι αναγκαίο να αυξηθεί στα 800 ευρώ».

Κατά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταναλωτές και καταστηματάρχες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από «την έκρηξη της ακρίβειας, την μείωση του εισοδήματος και την περιορισμένη κίνηση στην αγορά» και τις ημέρες του Πάσχα. «Με 400 ευρώ πώς να ζήσεις; Να πληρώσεις ΔΕΗ; Έχουν ανέβει οι τιμές στον ουρανό», ανέφερε μία συνταξιούχος, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Κρεοπώλης στην αγορά της Καλλιθέας τόνισε ότι «πέφτει ο τζίρος σταθερά. Με τους λογαριασμούς ρεύματος δεν περισσεύει τίποτα».

Ακόμη πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές «Παίρνουν ή λιγότερα πράγματα ή και καθόλου. Εκεί που έπαιρναν ένα αρνί, παίρνουν μισό ή ένα τέταρτο». Κατά τις ίδιες πηγές, ιδιοκτήτης μανάβικου που έχει δυο παιδιά που σπουδάζουν, στην Κοζάνη και στην Αθήνα, είπε πως «κουτσά στραβά βγάζαμε ένα μεροκάματο. Τώρα τα παίρνει όλα η ΔΕΗ. Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα». «Θέλω για τα παιδιά μου κοντά στο ένα χιλιάρικο. Βάλε το σπίτι, βάλε το μαγαζί», πρόσθεσε, «να σου δείξω λογαριασμό ΔΕΗ; 782 ευρώ. Πώς θα μπορέσω να τα καταφέρω; Πολύ δύσκολα. Βάζω 100 και 150 ευρώ στη ΔΕΗ. Παίρνουν από δικηγορικά γραφεία και μου λένε ‘θα στο κόψουμε'. Τραμπουκισμός. Να μου κόψουν το ρεύμα;». Άλλος καταστηματάρχης είπε πως η αλυσίδα της αγοράς «έχει διαλυθεί» λόγω της ακρίβειας και πως «δεν ανοίγουμε τους λογαριασμούς. Φοβόμαστε μην πάθουμε εγκεφαλικό». «Άξιος. Πρόεδρε σε πολέμησα, αλλά τώρα πολεμάω για εσένα», είπε μια κάτοικος της Καλλιθέας στον κ. Τσίπρα, κατά τις ίδιες πηγές.

Σε δήλωση του μετά το πέρας της περιοδείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «Το φετινό Πάσχα ίσως είναι το χειρότερο Πάσχα που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια» και πως «Το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φτωχότερο διότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, την τρομακτική ακρίβεια». Τόνισε ότι κατά την περιοδεία του στην αγορά της Καλλιθέας είδε «την αγανάκτηση, την οργή, την απόγνωση των ανθρώπων που έρχονται τις γιορτινές αυτές μέρες να κάνουν τα λιγοστά τους ψώνια, αλλά και των επαγγελματιών που βιώνουν μία τρομακτική δυσκολία». «Είναι προφανές, πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολλούς μήνες ακόμα, θα οδηγηθούμε σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Τα τελευταία τρία χρόνια κάθε Πάσχα και χειρότερα», επεσήμανε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «Δεν αρκούν παρεμβάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση». «Χθες αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός 7,5% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 9%. Εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11% όταν είχαμε αρνητικό πληθωρισμό. Και έχουμε δεσμευθεί και απαιτούμε να πάει στα 800 ευρώ εδώ και έναν χρόνο, πριν έρθει η κρίση», ανέφερε για να σημειώσει πως «η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα ανάστασης και όχι μέτρα σταύρωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί ανάσα και προοπτική».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δύο σούπερ μάρκετ και είναι λοιπόν αναγκαίο να αυξηθεί στα 800 ευρώ, είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση παρέμβαση στα τιμολόγια του ρεύματος για μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων στους λογαριασμούς. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης». «Μέτρα ανάσας και ανάστασης για τον λαό», πρόσθεσε.

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί», επεσήμανε για να υπογραμμίσει πως «αυτά τα μέτρα της ανάστασης και της ανακούφισης της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές μπορεί να τα κάνει πράξη».
 

Δημοφιλείς Ειδήσεις