Breaking news

 ergasia
A

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στην Υγεία, που προσλήφθηκαν ως μόνιμο προσωπικό μέσω της προκήρυξης 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ. 

Υπενθυμίζουμε ότι στην εν λόγω προκήρυξη υπήρχε «ειδική μοριοδότηση» για όσους είχαν προϋπηρεσία ως επικουρικό προσωπικό στις δομές υγείας. Έπειτα από προσφυγή υποψηφίων στο Συμβούλιο της Επικρατείας η «ειδική μοριοδότηση» κρίθηκε ως αντισυνταγματική με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις τους όσοι την είχαν χρησιμοποιήσει για να «σκαρφαλώσουν» στην μοριοδότηση.

Η απόφαση του ΣτΕ άνοιξε τον δρόμο και για άλλες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, που χρησιμοποιούσαν «ειδική μοριοδότηση», να κριθούν ως «άκυρες». Αυτός εξάλλου είναι και ο βασικός λόγος που έχει αργήσει τόσο πολύ η σχετική προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για την μονιμοποίηση 4.000 νοσηλευτών που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας ως επικουρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα, σε παρόμοια αγωνία βρίσκονται και οι υποψήφιοι της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ που προέβλεπε την κάλυψη 2.909 θέσεων για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και χρησιμοποιούσε κριτήρια «ειδικής» μοριοδότησης.

Το ΑΣΕΠ ζητά παρέμβαση από την πολιτεία

Αν και έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, το ΑΣΕΠ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε κάποια ανακοίνωση ούτε έχει προβεί στην κύρωση νέων πινάκων που θα διορθώνουν την τελική κατάταξη των υποψηφίων, αφαιρώντας από όλους όσους είχαν χρησιμοποιήσει την «ειδική μοριοδότηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ έχει σκοπό να δημοσιεύσει σύντομα νέους πίνακες διοριστέων, που θα συμμορφώνονται με την απόφαση του ΣτΕ. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

Ωστόσο «κολλάει» στο τι θα γίνει με το προσωπικό που έχει ήδη προσληφθεί ως μόνιμο και πριν από αυτό εργαζόταν ως επικουρικό στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας όλης της χώρας. Είναι γεγονός πως δεν έχουν απολυθεί ποτέ διοριστέοι μέσω προκήρυξης "Κ" του ΑΣΕΠ χωρίς να συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Για το λόγο αυτό το ΑΣΕΠ έχει σκοπό να ζητήσει τη βοήθεια της Πολιτείας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να «προστατευθούν» όσοι εργαζόμενοι μείνουν στον «αέρα» μετά την αναδιαμόρφωση των πινάκων.

Πώς το κράτος θα παρακάμψει το ΣτΕ;

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ο λόγος που αργούν οι προκηρύξεις για την μονιμοποίηση του Νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία είναι αυτή ακριβώς η απόφαση του ΣτΕ που δεν αφήνει περεταίρω περιθώρια για «ειδική μοριοδότηση» στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. 

Ωστόσο, με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Φεβρουάριο, το κράτος βρήκε τρόπο να «παρακάμψει» τις αντιδράσεις του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας της «ειδικής μοριοδότησης».

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγο ΦΕΚ ορίζει ότι από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 και μετά και αποκλειστικά για την περίοδο covid, μπορεί να υπάρξει ειδική και αιτιολογημένη μοριοδότηση για κάλυψη θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. (Δείτε εδώ την απόφαση)

Ποια προσόντα δεν αμφισβητούνται ποτέ από το ΑΣΕΠ

Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται πλέον σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, «εκτοξεύουν» τους υποψήφιους και δεν αμφισβητούνται όσον αφορά στη μοριοδότηση είναι:

  1. H γνώση της Αγγλικής γλώσσας (Καλή, Πολύ Καλή ή Άριστη)
  2. H γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Η πιο εύκολή online Πιστοποίηση Αγγλικών και Υπολογιστών σε μόνο 2 ημέρες από το GoLearn για άμεση μοριοδότηση

Μέσα σε 2 μόνο ημέρες μπορείτε να λάβετε πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn για να τις χρησιμοποιήσετε για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα online Πιστοποίησης Αγγλικών του GoLearn

  • Μπορείτε να την πάρετε εξ αποστάσεως σε 2 ημέρες
  • Κοστίζει μόνο 111 ευρώ
  • Δεν χρειάζεται να δώσετε τηλεξέταση σε Έκθεση και Προφορικά - Δίνετε μόνο σε Reading - Listening
  • Παίρνετε Mock Tests (τεστ προσομοίωσης της εξέτασης)
  • Στην ίδια εξέταση (μία ώρα) μπορείτε να πάρετε είτε B2, είτε C1, είτε C2
  • Μαθαίνετε τον βαθμό σας λίγα λεπτά μετά το ηλεκτρονικό τεστ

Τα Πλεονεκτήματα της πιο εύκολης στην Ελλάδα Πιστοποίησης Υπολογιστών του GoLearn

  • Μπορείτε να την δώσετε σε όλη την Ελλάδα
  • Κοστίζει μόνο 100 ευρώ για Αττική και 125 για εκτός Αττικής
  • Μπορείτε να πάρετε τεστ προσομοίωσης
  • Μπορείτε να κατοχυρώσετε ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτι με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Λάβετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ της Πιστοποίησης Υπολογιστών ELIC εύκολα και ευέλικτα  (Μόνο 100 ευρώ) 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις