Breaking news

ΑΣΕΠ
A

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη 12Κ/2021 του ΑΣΕΠ που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 101 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Τουρισμού και στο Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ. (υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 13 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 28 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. 

Οι ειδικότητες

Οι ειδικότητες που ζητούνται στην 12K/2021 προκήρυξη του ΑΣΕΠ είναι οι εξής:

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης:

  • ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού
  • ΠΕ Μηχανικών (Ειδ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών)
  • ΠΕ Μηχανικών (Ειδ. Μηχανολόγων Μηχανικών)
  • ΠΕ Μηχανικών (Ειδ. Τοπογράφων Μηχανικών)
  • ΠΕ Νομικών (ΙΔΑΧ)**
  • ΠΕ Οικονομικού  (ΙΔΑΧ)**
  • ΠΕ Πληροφορικής (ΙΔΑΧ)**
  • ΠΕ Πληροφορικής

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

  • ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού
  • ΤΕ Πληροφορικής (ΙΔΑΧ)**
  • ΤΕ Τουριστικών Επιχειρήσεων

**Να σημειωθεί ότι οι θέσεις ΙΔΑΧ θα καλυφθούν από προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Να σημειωθεί ακόμα ότι οι παραπάνω θέσεις εργασίας κατανέμονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στην προκήρυξη, πρέπει:

1. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική  αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου. Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται σε εκτυπώσιμη μορφή.

2. Να προμηθευτούν, μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο), παράβολο τριών (3) Ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αναγράψουν τον κωδικό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλουν το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.

Αναλυτικά ολόκληρη η προκήρυξη ΕΔΩ

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο Δ΄ της προκήρυξης.

Να σημειωθεί ότι κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε.). Στην αίτησή του ο υποψήφιος δηλώνει και τη σειρά των προτιμήσεών του για τις θέσεις στις οποίες επιθυμεί να διορισθεί.

Τα πρόσθετα προσόντα

Για ορισμένες θέσεις, στην προκήρυξη 12Κ/2021 του ΑΣΕΠ, απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις.

Στα πρόσθετα προσόντα ζητείται για ορισμένες θέσεις η άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας καθώς και η πιστοποίησης γνώσης Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β)υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Η έλλειψη δηλαδή μίας τέτοιας πιστοποίησης μπορεί να στερήσει από τους υποψηφίους την δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο)!

Είναι γεγονός ότι πλέον σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πλέον ζητείται από τους υποψηφίους να κατέχουν πιστοποιήσεις που να αποδεικνύουν την γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας όσο και την γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

Επιπλέον, πολλοί υποψήφιοι έχουν την εντύπωση πως η απόκτηση τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις.

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό , πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ.

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτ με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Μοριοδότηση με Πιστοποίηση γνώσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (ΜΟΝΟ 100 ευρώ)

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις