CLOSE

Breaking news

exam
A

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές που θα φέρει ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ στο σύστημα εισαγωγής στο δημόσιο. Σχεδόν σίγουρο είναι πλέον ότι, όπως έχει γράψει και παλαιότερα το proson, ο διαγωνισμός δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν τόσο με τον τρόπο με τον οποίο θα προκηρυχθεί όσο και με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξέταση των υποψηφίων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει και παλαιότερα το proson, η Αρχή σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών προσανατολίζονται στο να προκηρύξουν διαγωνισμό που δεν θα περιέχει ούτε προκαθορισμένο αριθμό θέσεων αλλά και ούτε προκαθορισμένες ειδικότητες!

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία «δεξαμενή» εργαζομένων, βάσει της οποίας το δημόσιο θα μπορεί να αντλεί εργαζομένους για τα επόμενα δύο έτη (2023 και 2024), μέχρις ότου διεξαχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός και καταρτιστούν νέοι πίνακες επιτυχόντων.

Δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Όπως είναι λογικό, η ανατροπή αυτή φέρνει τα «πάνω - κάτω» και ταυτόχρονα ανοίγει την «πόρτα» σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στο δημόσιο.

Και λέμε σε όλους, γιατί αφού δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις και ειδικότητες, ο διαγωνισμός θα κάνει δεκτά όλα τα πτυχία από ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Την πεποίθηση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, ο διαγωνισμός θα είναι κοινός για όλους και δεν θα υπάρχει ειδική εξέταση στο γνωστικό αντικείμενο της κάθε ειδικότητας.

Πώς όμως θα γίνονται τελικά οι προσλήψεις στο δημόσιο; 

Αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, η εκάστοτε υπηρεσία θα δημοσιεύει προκήρυξη η οποία θα περιέχει τον αριθμό των ατόμων καθώς και τα απαραίτητα προσόντα και πτυχία που ζητάει.

Στην συνέχεια, χωρίς χρονοτριβή, θα ανατρέχει στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και θα αντλεί αυτούς που είναι πρώτοι στη σειρά κατά προτεραιότητα και έχουν και τα απαραίτητα πτυχία.

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή προμηνύει, εκτός των άλλων, ότι στον διαγωνισμό θα υπάρξει ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής!

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια 3 μήνες (και 2 μήνες τελικές επαναλήψεις έως την εξέταση) και πραγματοποιείται από την goLearn εξ αποστάσεως

Ο λόγος που αποτελεί αυτή την στιγμή νο1 σε όλη την Ελλάδα είναι αρχικά η εμπειρία του GoLearn με πάνω από 40.000 ενήλικους να το επιλέγουν κάθε χρόνο για να μοριοδοτηθούν - προετοιμαστούν για προκηρύξεις ΑΣΕΠ και από την άλλη το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος που ισχύει μόνο για το μήνα Οκτώβριο

Η εξ αποστάσεως προετοιμασία περιλαμβάνει:

 • Την ύλη κάθε ενότητας εξέτασης διαρθρωμένη σε κεφάλαια, σε συνοπτική και εύληπτη μορφή
 • Εκπαιδευτικό υλικό διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες και τις ενότητες του Διαγωνισμου χωρισμένο ανά ενότητα και κεφάλαιο
 • Online tests με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών πάνω στη συγκεκριμένη ύλη
 • Σημειώσεις καθηγητών
 • Τεστ αποτελεσματικότητας
 • Πρακτική εξάσκηση με ερωτήσεις απαντήσεις όπως θα γίνει στην εξέταση
 • Επικοινωνία με καθηγητή για καθοδήγηση και επίλυση αποριών
 • Συνεχής ανατροφοδότηση
 • Ανοικτή πλατφόρμα μέχρι τις εξετάσεις για πρόσβαση στο υλικό και στα Test
 • Έξτρα επαναλήψεις έως τις εξετάσεις
 • Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο για συνεχή εντατική προετοιμασία και για διάβασμα όποτε εσείς θέλετε μέσα στις ημέρες του προγράμματος

Δείτε περισσότερα εδώ και προλάβετε την έκπτωση 50%

ΑΣΕΠ

Έκπληξη το περιεχόμενο του διαγωνισμού!

Εκτός όμως από την προκήρυξη το διαγωνισμού έκπληξη θα είναι και ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εκτός από τις γραπτές εξετάσεις γνώσεων, ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει και «τεστ αποτελεσματικότητας». Το τεστ αυτό θα είναι γραπτό, θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και θα αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να αναλύουν προβλήματα καθώς και να ιεραρχούν τις ανάγκες στον χώρο εργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ!

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες τις πληροφορίες αυτές λέγοντας ότι οι υποψήφιοι θα καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο γενικές γνώσεις αλλά και θα δοκιμάζονται και ως προς άλλες βασικές δεξιότητες (γλωσσικές, αριθμητικές, εργασιακή αποτελεσματικότητα με βάση υποθετικά σενάρια εργασιακής καθημερινότητας) που χρειάζεται να έχουν οι μελλοντικοί δημόσιοι λειτουργοί.

Αν και δεν ξεκαθάρισε εντελώς το τοπίο, ο ίδιος σχολίασε ακόμα ότι, «το ζητούμενο είναι η δυνατότητα του εργαζομένου, εν προκειμένω του δημοσίου υπαλλήλου, να δίνει λύσεις σε καινούργια προβλήματα που ούτε καν είχε φαντασθεί την εποχή που σπούδαζε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, να συνεργάζεται αρμονικά με τους συναδέλφους του σε ένα χώρο εργασίας και να διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό ένταξης σε μια ιεραρχία αλλά και ανάληψης δημιουργικών πρωτοβουλιών.  Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αλλά αν δεν κάνουμε την αρχή δεν θα μάθουμε ποτέ εάν θα τα καταφέρουμε».

Πώς θα εξασκηθείτε στα «τεστ εργασιακής αποτελεσματικότητας»

Στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα εξεταστείτε στην εργασιακή αποτελεσματικότητα μέσω εξειδικευμένου τεστ και σεναρίου που θα κληθεί ο υποψήφιος να λύσει!

Τεστ Εργασιακής αποτελεσματικότητας με βάση σενάρια θα βρείτε στο κορυφαίο φροντιστήριο ΑΣΕΠ, την goLearn στην Ελλάδα που επιλέγουν για την προετοιμασία τους κάθε χρόνο 40.000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν για το δημόσιο και για προκηρύξεις.

Τα τεστ αυτά θα τα βρείτε στην εξ αποστάσεως προετοιμασία του GoLearn που διαρκεί έως τις πανελλαδικές εξετάσεις ΑΣΕΠ που θα γίνουν το Μάρτιο μαζί με το κορυφαίο εκπαιδευτικό υλικό ανά ενότητα που θα εξεταστείτε και άλλα online τεστ

Δείτε εδώ την προετοιμασία με τα εξειδικευμένα τεστ αποτελεσματικότητας

Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός

Για την διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ υπάρχουν επίσης δύο σενάρια. Το πρώτο και επίσημο σενάριο, που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέρει πως ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023. 

Οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι ο εν λόγω διαγωνισμός μπορεί να μεταφερθεί για το φθινόπωρο του 2023, σε περίπτωση που την άνοιξη συμπέσουν οι βουλευτικές εκλογές

Το δεύτερο αυτό σενάριο θα δώσει χρόνο τόσο στους υποψηφίους που θέλουν να προετοιμαστούν, όσο και στο ΑΣΕΠ για να προετοιμάσει σωστά τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Είναι εξάλλου γνωστό πως από την στιγμή που θα προκηρυχθεί ένας γραπτός διαγωνισμός η Αρχή χρειάζεται κάποιος μήνες για να «κινήσει» την διαδικασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ που προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και τελικά θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, 8 δηλαδή μήνες μετά.

Να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Proson, η σχετική πρόσκληση για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του δημοσίου αναμένεται να βγει είτε τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, είτε το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ποια είναι η κορυφαία προετοιμασία στην Ελλάδα για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

Το κορυφαίο πρόγραμμα προετοιμασίας αυτή την στιγμή που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως ασύγχρονα για σωστή προετοιμασία και θετικό αποτέλεσμα στον γραπτό διαγωνισμό, ξεκινάει κάθε Δευτέρα από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό GoLearn

Έχει διάρκεια 300 ώρες (3 μήνες) για να προλάβετε τις εξετάσεις με σωστή προετοιμασία - Αυτή τη στιγμή υπάρχει έκπτωση 50%!

Δείτε περισσότερα εδώ και ενταχθείτε στο τμήμα

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ

ΑΣΕΠ
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις