Breaking news

ΑΣΕΠ
A

Με αγωνία περιμένουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι την έκδοση της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για τον επερχόμενο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό, που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί εντός του 2023. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson, η έκδοση της προκήρυξης μετατέθηκε για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός της Αρχής ήταν για το τέλος του Οκτωβρίου.

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός είναι η γραπτή εξέταση που θα καθορίζει ένα μέρος των μόνιμων προσλήψεων του δημοσίου και θα διενεργείται κάθε δύο χρόνια. Η διαδικασία θεσμοθετήθηκε με ΦΕΚ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2022, ενώ η πρώτη γραπτή δοκιμασία θα διεξαχθεί εντός του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέσω του πρώτου διαγωνισμού, θα καλυφθούν οι ανάγκες του δημόσιου για μόνιμο προσωπικό το 2023 και το 2024. Ο γραπτός αυτός διαγωνισμός θα διενεργείται σε πανελλαδικό επίπεδο και θα αφορά κυρίως απόφοιτους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. 

Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός

Στόχος του ΑΣΕΠ όσο και του υπουργείου Εσωτερικών, που εγκρίνει τις προσλήψεις στο δημόσιο, είναι ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός να διεξαχθεί την ερχόμενη άνοιξη και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2023. 

Η ημερομηνία όμως αυτή υπάρχει πιθανότητα να ανατραπεί λόγω των βουλευτικών εκλογών που αναμένονται για το επόμενο έτος. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι που θα καταθέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο εν λόγω διαγωνισμός μπορεί να μεταφερθεί για το φθινόπωρο του 2023, σε περίπτωση που οι εκλογές συμπέσουν την άνοιξη του 2023.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ; Ακολουθήστε μας στο Facebook!

Αν τελικά αυτό συμβεί τότε θα υπάρξει περιθώριο χρόνου τόσο στους υποψηφίους που θέλουν να προετοιμαστούν, όσο και στο ΑΣΕΠ για να προετοιμάσει σωστά τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Είναι εξάλλου γνωστό πως από την στιγμή που θα προκηρυχθεί ένας γραπτός διαγωνισμός η Αρχή χρειάζεται κάποιος μήνες για να «κινήσει» την διαδικασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 822 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ που προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και τελικά θα πραγματοποιείται τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, 8 δηλαδή μήνες μετά.

Αυτό είναι το κορυφαίο στην Ελλάδα Φροντιστήριο Προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό του ΑΕΠ

Η κορυφαία στην Ελλάδα προετοιμασία εξ αποστάσεως και ασύγχρονα για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ πραγματοποιείται από το GoLearn το μεγαλύτερο φορέα προετοιμασίας και μοριοδότησης ενηλίκων για διορισμούς, προσλήψεις, ΑΣΕΠ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡA ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Οι καινοτομίες του διαγωνισμού

Με ένα νέο καινοτόμο σύστημα διορισμών «έρχεται» ο πανελλήνιος διαγωνισμός του δημοσίου, αφού, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η προκήρυξη δεν θα περιλαμβάνει ένα προκαθορισμένο αριθμό θέσεων αλλά θα είναι «ανοικτή» σε απεριόριστο πλήθος συμμετοχών.

Πώς θα γίνει αυτό; Είναι απλό!

Αφού ολοκληρωθεί ο γραπτός διαγωνισμός και ελεγχθούν τα γραπτά των υποψηφίων, το ΑΣΕΠ θα συντάξει δύο πίνακες κατάταξης οι οποίοι θα περιέχουν αποκλειστικά όσους έχουν πετύχει στον διαγωνισμό.

Ο πρώτος πίνακας θα αφορά απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και ο δεύτερος απόφοιτους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), που έχουν «πιάσει» τη βάση του διαγωνισμού.

Οι υποψήφιοι θα μπουν σε σειρά προτεραιότητας, αναλόγως της γραπτής τους επίδοσης (από την καλύτερη στην χειρότερη) και ίσως και ενός συστήματος μοριοδότησης κοινωνικών κριτηρίων. 

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία «δεξαμενή» εργαζομένων, βάσει της οποίας το δημόσιο θα μπορεί να αντλεί εργαζομένους για τα επόμενα δύο έτη (2023 και 2024), μέχρις ότου διεξαχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός και καταρτιστούν νέοι πίνακες επιτυχόντων.

Πώς όμως θα γίνονται οι προσλήψεις

Αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, η εκάστοτε δημόσια υπηρεσία θα δημοσιεύει προκήρυξη, μέσω ΑΣΕΠ, η οποία θα περιέχει τον αριθμό των ατόμων καθώς και τα απαραίτητα προσόντα και πτυχία που ζητάει.

Στην συνέχεια, χωρίς χρονοτριβή, θα ανατρέχει στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και θα αντλεί αυτούς που είναι πρώτοι στη σειρά κατά προτεραιότητα και έχουν και τα απαραίτητα πτυχία.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ; Ακολουθήστε μας στο Facebook!

Τώρα το τι θα συμβαίνει εάν ένας επιτυχών αρνηθεί την θέση δεν είναι ακόμα γνωστό. Σε κάθε περίπτωση, το αν θα αποκλείεται από μελλοντικές προσλήψεις (όπως πχ συμβαίνει στο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών) ή αν θα παραμένει στους πίνακες κρατώντας τα μόρια του, θα αποσαφηνιστεί όταν εκδοθεί η προκήρυξη.

Σε κάθε περίπτωση, ο απεριόριστος αριθμός θέσεων της προκήρυξης δεν μεταφράζεται και σε απεριόριστες προσλήψεις, αφού αυτές θα προκύπτουν βάσει των αναγκών του δημοσίου και όχι του αριθμού των υποψηφίων που θα περιλαμβάνονται στους πίνακες.

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια 3 μήνες (και 2 μήνες τελικές επαναλήψεις έως την εξέταση) και πραγματοποιείται από την goLearn εξ αποστάσεως

Ο λόγος που αποτελεί αυτή την στιγμή νο1 σε όλη την Ελλάδα είναι αρχικά η εμπειρία του GoLearn με πάνω από 40.000 ενήλικους να το επιλέγουν κάθε χρόνο για να μοριοδοτηθούν - προετοιμαστούν για προκηρύξεις ΑΣΕΠ και από την άλλη το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος που ισχύει μόνο για το μήνα Οκτώβριο

Η εξ αποστάσεως προετοιμασία περιλαμβάνει:

 • Την ύλη κάθε ενότητας εξέτασης διαρθρωμένη σε κεφάλαια, σε συνοπτική και εύληπτη μορφή
 • Εκπαιδευτικό υλικό διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες και τις ενότητες του Διαγωνισμου χωρισμένο ανά ενότητα και κεφάλαιο
 • Online tests με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών πάνω στη συγκεκριμένη ύλη
 • Σημειώσεις καθηγητών
 • Τεστ αποτελεσματικότητας
 • Πρακτική εξάσκηση με ερωτήσεις απαντήσεις όπως θα γίνει στην εξέταση
 • Επικοινωνία με καθηγητή για καθοδήγηση και επίλυση αποριών
 • Συνεχής ανατροφοδότηση
 • Ανοικτή πλατφόρμα μέχρι τις εξετάσεις για πρόσβαση στο υλικό και στα Test
 • Έξτρα επαναλήψεις έως τις εξετάσεις
 • Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο για συνεχή εντατική προετοιμασία και για διάβασμα όποτε εσείς θέλετε μέσα στις ημέρες του προγράμματος

Δείτε περισσότερα εδώ και προλάβετε την έκπτωση 50%

ΑΣΕΠ
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις